Voor jezelf te kiezen; Zet die stap!

voor jezelf kiezen zelfzorg

Waarom vinden we het toch zo moeilijk om voor onszelf te kiezen? Waarom zeggen we nooit gewoon eens ‘Ik ga dit weekend even alleen weg.’? En doen dat dan ook. Zonder schuldgevoel, zonder het gevoel thuis iets te missen en zonder het gevoel dat je iemand aan zijn of haar lot overlaat. De redenen om het niet te doen liggen vaak buiten jezelf. Je kunt je partner misschien niet alleen voor de kinderen laten zorgen, je vindt het misschien egoïstisch om in je eentje wat leuks te gaan doen of je bent misschien bang voor de reacties van mensen om je heen? Wat jouw reden ook is, het hoeft niet. Zet die gedachten uit je hoofd en bedenk eens waarom je wel voor jezelf zou moeten kiezen.

Waarom zou je voor jezelf moeten kiezen?

Redenen waarom je het niet zou moeten doen heb je vast genoeg, maar laten we eens benoemen waarom je het wel zou moeten doen!

  • Iemand die erg gestrest is of het altijd maar druk heeft, heeft een korter lontje en is sneller geïrriteerd of chagrijnig. Dit is niet erg gezellig voor je familie, vrienden en andere mensen om je heen. Rust nemen zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, minder stress maakt je relaxter en een fijner persoon.
  • Als alles een periode op jezelf gericht is, heb je ook de tijd om zelf te voelen wat je wilt. Alle externe motivaties vallen weg, het is puur jij en jouw behoefte.
  • Je kunt weer even bijtanken, omdat je nergens anders rekening mee hoeft te houden. Je eet waar jij trek in hebt, je slaapt wanneer je lichaam daar behoefte aan heeft en geniet van de natuur zodra jij dat wilt. Je hoeft nergens rekening mee te houden, puur met wat jij vanuit jezelf voelt en wilt doen.

De bovenstaande punten zijn een paar voorbeelden waarom je wel voor jezelf mag kiezen. En er zijn er nog veel meer te verzinnen waarom je het wel moet doen, maar als je eenmaal zo ver bent dat je iets voor jezelf gaat doen, wat ga je dan doen?

Wat ga jij voor jezelf doen?

Iets voor jezelf doen kan van alles zijn. Tussen de middag in het zonnetje zitten met een boek is een voorbeeld, maar dat is misschien wat klein. Al is het goed om hier mee te beginnen, maar soms heb je net wat meer me-time nodig. Bij Hollands Welvaren hebben we een prachtige B&B waar je heerlijk tot rust kunt komen. Natuurlijk mag het boek uit het eerdere voorbeeld mee, maar in plaats van in je tuin lees je hem hier op de steiger aan het water. Met uitzicht over het water en de velden. Geniet je van het knisperende riet, de fluitende vogeltjes en de zon die je huid net een beetje prikt. Je leest tot je geen zin hebt. Daarna kun je gaan wandelen in het mooie gebied rondom onze B&B. Misschien wel op blote voeten om helemaal te aarden. Je gedachten de vrije gang laten gaan terwijl je de schone lucht inademt. Alleen jij en jouw gedachten en behoeften. Dat doet een mens goed, alleen rekening houden met jezelf.

FotovanDana-LR-HollandsWelvaren-0501

Wat biedt Hollands Welvaren nog meer?

Naast de dingen die je zelf kunt ondernemen zoals bij de steiger een boek lezen of genieten van een wandeling door de natuur kunnen wij je ook nog fijne behandelingen aanbieden.

Kies je voor een meditatieve ontspanningsmassage of voor een magnesiumbeleving om je lichaam wat extra te verwennen? Ben je meer toe aan rust in je hoofd? Dan kun je kiezen voor een Yoga Nidra sessie of een meditatie privéles. Natuurlijk kun je ook meerdere behandelingen combineren tijdens jouw verblijf in onze B&B.

Kies voor jezelf, voel waar jij behoefte aan hebt en neem daar de tijd voor. Gun jezelf de tijd om te genieten, om terug te komen bij jezelf en voel je vooral niet schuldig naar iets of iemand. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je beter voor de mensen om je heen zorgen.

massagepraktijk-voor-ontspanning

Relaxretreat bij Hollands Welvaren

Misschien herken je het wel, je hebt onverwachts een uurtje vrij. Wat ga je dan doen? Ga je op de bank  een aflevering van je favoriete serie kijken? Of ga je de badkamer maar eens flink onder handen nemen, daar is hij ook wel weer aan toe... In je vrije tijd weet je soms niet wat je moet doen omdat er zoveel mogelijk is.

 

Ben je bang dat dit in jouw ‘tijd voor jezelf-uitje’ ook gaat gebeuren? En dat je daardoor niet het maximale uit jouw me-time haalt?

 

Boek dan een Relaxretreat bij Hollands Welvaren. Dit is een weekend waarin wij zorgen voor jouw ontspanning. Een heel weekend van vrijdag tot en met zondag op onze luxe en relaxte locatie in Barsingerhorn.

In dit weekend verzorgen wij het ontbijt, de lunch en een vega diner, maar neem je ook deel aan Restorative Yoga en  Yoga Nidra, doe je een meditatie, geniet je van een voetenbad, loop je een fijne stiltewandeling en doe je aan mindfulness. En daarnaast is er ook nog veel tijd en ruimte voor jezelf.  Het is helemaal aan jou hoe je die tijd in wilt vullen.

We hebben dit jaar nog een aantal vrije plekjes voor het complete Relaxretreat, maar je bent ook van harte welkom om zelf invulling aan jouw tijd te geven tijdens een verblijf in onze prachtige B&B. Als je maar de stap zet om voor jezelf te kiezen!

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn

Wil jij ook ontspannen, maar dan thuis?

NIEUW bij Hollands Welvaren
Heerlijk genieten van ontspanning met meditatie, wellness, selfcare en een mini high tea!

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Meer info over massages >

Lees ook:

massage in de zomer

Een massage in de zomer? Mij niet gezien!

Een massage bij warm weer in de zomer? Mij niet gezien! Als het warm weer is, vraag je jezelf misschien af of het wel fijn is om dan gemasseerd te worden. Soms hebben we namelijk een zomer met veel tropische temperaturen.  Die warmte kan ons in de nacht nog behoorlijk wakker houden, en regelmatig baden…

Lees verder
wigh wellness voor ondernemers het perfecte teamuitje

High Wellness voor ondernemers; het perfecte teamuitje

Heerlijk ontspannen teamoverleg buiten de deur voor ondernemers Drie ondernemende vrouwen. Teamoverleg buiten de deur. Anders dan anders. Ontspannen en productief. Ondernemen is topsport. Het vergt veel van lichaam en geest. Hierin maakt het niet uit of je zp’er bent of personeel hebt. Elke ondernemer heeft zo nu en dan behoefte aan rust. Veel ondernemers…

Lees verder
rust en stilte zorgen voor minder stress

Rust, even niks doen en stilte is de nieuwe luxe!

Rust, niks doen en stilte is de nieuwe luxe! Rust en stilte is toch alleen maar voor saaie mensen? In de huidige maatschappij lijkt het wel of het normaal is om het heel druk te hebben en dat je er ook nog een druk sociaal leven op na moet houden. De hele dag hebben we…

Lees verder

Anderen bezochten ook:

MEDITATIE PODCAST

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!