Kiezen voor jezelf; zet die stap!

voor jezelf kiezen zelfzorg

Waarom zou je voor jezelf moeten kiezen?

Redenen waarom je het niet zou moeten doen heb je vast genoeg, maar laten we eens benoemen waarom je het wel zou moeten doen!

  • Iemand die erg gestrest is of het altijd maar druk heeft, heeft een korter lontje en is sneller geïrriteerd of chagrijnig. Dit is niet erg gezellig voor je familie, vrienden en andere mensen om je heen. Rust nemen zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, minder stress maakt je relaxter en een fijner persoon.
  • Als alles een periode op jezelf gericht is, heb je ook de tijd om zelf te voelen wat je wilt. Alle externe motivaties vallen weg, het is puur jij en jouw behoefte.
  • Je kunt weer even bijtanken, omdat je nergens anders rekening mee hoeft te houden. Je eet waar jij trek in hebt, je slaapt wanneer je lichaam daar behoefte aan heeft en geniet van de natuur zodra jij dat wilt. Je hoeft nergens rekening mee te houden, puur met wat jij vanuit jezelf voelt en wilt doen.

De bovenstaande punten zijn een paar voorbeelden waarom je wel voor jezelf mag kiezen. En er zijn er nog veel meer te verzinnen waarom je het wel moet doen, maar als je eenmaal zo ver bent dat je iets voor jezelf gaat doen, wat ga je dan doen?

Wat ga jij voor jezelf doen?

Iets voor jezelf doen kan van alles zijn. Tussen de middag in het zonnetje zitten met een boek is een voorbeeld, maar dat is misschien wat klein. Al is het goed om hier mee te beginnen, maar soms heb je net wat meer me-time nodig. Bij Hollands Welvaren hebben we een prachtige B&B waar je heerlijk tot rust kunt komen. Natuurlijk mag het boek uit het eerdere voorbeeld mee, maar in plaats van in je tuin lees je hem hier op de steiger aan het water. Met uitzicht over het water en de velden. Geniet je van het knisperende riet, de fluitende vogeltjes en de zon die je huid net een beetje prikt. Je leest tot je geen zin hebt. Daarna kun je gaan wandelen in het mooie gebied rondom onze B&B. Misschien wel op blote voeten om helemaal te aarden. Je gedachten de vrije gang laten gaan terwijl je de schone lucht inademt. Alleen jij en jouw gedachten en behoeften. Dat doet een mens goed, alleen rekening houden met jezelf.

Wat biedt Hollands Welvaren nog meer?

Naast de dingen die je zelf kunt ondernemen zoals bij de steiger een boek lezen of genieten van een wandeling door de natuur kunnen wij je ook nog fijne behandelingen aanbieden.

Kies je voor een meditatieve ontspanningsmassage of voor een magnesiumbeleving om je lichaam wat extra te verwennen? Ben je meer toe aan rust in je hoofd? Dan kun je kiezen voor een Yoga Nidra sessie of een meditatie privéles. Natuurlijk kun je ook meerdere behandelingen combineren tijdens jouw verblijf in onze B&B.

Kies voor jezelf, voel waar jij behoefte aan hebt en neem daar de tijd voor. Gun jezelf de tijd om te genieten, om terug te komen bij jezelf en voel je vooral niet schuldig naar iets of iemand. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je beter voor de mensen om je heen zorgen.

massagepraktijk-voor-ontspanning

Relaxretreat bij Hollands Welvaren

Misschien herken je het wel, je hebt onverwachts een uurtje vrij. Wat ga je dan doen? Ga je op de bank  een aflevering van je favoriete serie kijken? Of ga je de badkamer maar eens flink onder handen nemen, daar is hij ook wel weer aan toe… In je vrije tijd weet je soms niet wat je moet doen omdat er zoveel mogelijk is.

Ben je bang dat dit in jouw ’tijd voor jezelf-uitje’ ook gaat gebeuren? En dat je daardoor niet het maximale uit jouw me-time haalt?

Boek dan een Relaxretreat bij Hollands Welvaren. Dit is een weekend waarin wij zorgen voor jouw ontspanning. Een heel weekend van vrijdag tot en met zondag op onze luxe en relaxte locatie in Barsingerhorn.

In dit weekend verzorgen wij het ontbijt, de lunch en een vega diner, maar neem je ook deel aan Restorative Yoga en  Yoga Nidra, doe je een meditatie, geniet je van een voetenbad, loop je een fijne stiltewandeling en doe je aan mindfulness. En daarnaast is er ook nog veel tijd en ruimte voor jezelf.  Het is helemaal aan jou hoe je die tijd in wilt vullen.

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.