Goede voornemens voor een nieuw jaar

Goede Voornemens Januari

Een nieuw jaar brengt voor veel mensen een lijstje goede voornemens met zich mee. De meest bekende voornemens zijn natuurlijk meer sporten, stoppen met roken en gezonder eten. Misschien zitten daar goede voornemens bij die ook op jouw lijstje staan. Begin van het jaar is het altijd – behalve dit jaar dan 😉 – overbevolkt in de sportscholen.

Op 1 januari gaan we meteen van start met al die voornemens en bedenk je ‘Dit jaar ga ik mij er echt aan houden!’. Vol motivatie begin je na de jaarwisseling, maar na 2 weken is het gewone leven weer opgepakt en sluipen de avondjes tv kijken er steeds vaker in dan een avond ploeteren in de sportschool. In de weekenden staat er toch weer pizza op het menu en dat ene sigaretje op die verjaardag kan toch geen kwaad? Eind januari zitten de meesten van ons weer in het oude ritme. Niet sporten, wel roken en eten waar we trek in hebben.

Het is zo jammer! Dit jaar gaan we het anders doen.

Goede voornemens zijn zeker iets goeds. Zeker als je er van groeit, een beter mens wordt en lekkerder in je vel zit en hierdoor beter in het leven staat. Daarom help ik je graag om het dit jaar wel te laten slagen.

Hoe kun je jouw goede voornemens laten slagen?

 1. Wees realistisch.
  Mensen hebben ongeveer 20 tot 60 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Afhankelijk van de moeite van nieuwe gewoonte. Als je nooit sport en opeens van jezelf verwacht om meteen 4x per week in de sportschool te staan is dat lastig en kost het je veel moeite. Probeer de eerste 2 maanden van het jaar 2x per week te sporten en als dat lukt bouw het daarna op. Dan heb je steeds een overwinning om trots op te zijn!
 2. Vertel je partner, vrienden en familie over je goede voornemens.
  Als de mensen waar je mee omgaat op de hoogte zijn van jouw goede voornemens kunnen ze je helpen. Je partner kan met de boodschappen opletten dat er minder ongezond voedsel gekocht wordt, je vrienden kunnen stoppen met je een sigaret aanbieden op verjaardagen en een sportieve vriendin kan je meevragen naar de sportschool.
 3. Motiveer jezelf en doe het voor jezelf.
  Het is een populair voornemen; gezonder eten. Kies daar alleen voor als je dat vanuit jezelf ook echt wilt. Niet omdat je het gevoel hebt dat je dit moet doen van anderen, als je geen intrinsieke motivatie hebt is het namelijk lastig om vol te houden. En als het dan niet lukt heb je vervolgens ook nog het gevoel dat je gefaald hebt... Probeer dus doelen te stellen die je vanuit jezelf echt wilt behalen!
 4. Plan je goede voornemens over een langere periode.
  Maak het jezelf niet te moeilijk. Minder tv kijken, meer sporten, gezonder eten, 10 kilo afvallen, vaker naar oma en meer boeken lezen.. Dat is nogal wat om op 1 dag in je leven toe te passen. Het hoeft niet allemaal per 1 januari omdat dit een mooi moment is om ‘opnieuw’ te starten. Maak een planning voor jezelf om al je nieuwe gewoontes in je leven te integreren. Op die manier behaal je eerder een doel en kun je trots zijn. En als je steeds een doel mag afvinken heb je steeds een trots moment! Het is veel beter te realiseren dan al die dingen in 1x proberen en vervolgens het gevoel hebben dat het allemaal is mislukt. Wees lief voor jezelf.

Nieuwe goede voornemens die gericht zijn op jou!

Klinkt een beetje gek ‘nieuwe goede voornemens’, maar wat als je eens voor andere goede voornemens gaat? Misschien heb je in de voorgaande jaren ook al geprobeerd om te stoppen met roken, is je sportschool avontuur steeds in februari gestrand en ben je meer een donateur dan fanatieke sporter. Dat is jammer, maar misschien zijn die goede voornemens het dan gewoon niet voor jou. Misschien is er iets in jou wat gewoon niet echt wil. Na 2020, een jaar waarin alles anders is gegaan dan je gehoopt of verwacht had, is dit jaar misschien wel het moment voor een nieuw soort goede voornemens! Ik help je graag met een aantal ideeën.

 • Neem elke week een moment de tijd voor jezelf. Het maakt niet uit welke dag en welk tijdstip, maar om er een gewoonte van te maken is het handig als je het in je planning zet zodat het niet vergeten wordt. Kies bijvoorbeeld zondagochtend om 10 uur.
 • Zorg voor je lichaam en neem maandelijks een massage. Een massage zorgt ervoor dat je lichaam en je in je hoofd weer tot rust komt. Alles gaat weer goed stromen door je lichaam, een massage zorgt ervoor dat je lichaam de gifstoffen beter kan afvoeren en voel ondertussen hoe je lichaam ontspant en je energie weer terug komt.
 • Geniet wekelijks een keer van de stilte. Kies ervoor om een mooie stiltewandeling door de natuur doen. Geniet van de stilte, de rust en geniet ondertussen van de natuur.
 • Ga je liever niet wandelen als het buiten hard regent? Kies dan ook voor rust en jezelf door een meditatie te doen. Zonder je even af van je huisgenoten en kies een fijne meditatie, je kunt gebruik maken van mijn meditatie podcast. Doe dit aan het begin van je dag en je gaat een ontspannen dag tegemoet.

Stoppen met roken, meer sporten en gezonder eten zijn algemeen bekende dingen die goed voor ons zijn. Maar ontspanning, kiezen voor jezelf en stilte zijn ook dingen die hele mooie effecten hebben op je lichaam en mentale gezondheid. Kies dit jaar eens voor deze nieuwe goede voornemens en ervaar het zelf!

 

2021 wordt het jaar van ontspanning

Ik wens jullie allemaal een mooi 2021 vol warmte, liefde en geluk.

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Meer info over massages >

Lees ook:

massage bij burn-out

Een massage helpt bij een burn-out Tegenwoordig vragen vrouwen erg veel van zichzelf. Ze zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s en alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust, weinig momenten voor jezelf. Door het drukke leven verlies je jezelf al snel uit het oog. Je wordt…

Lees verder
hoe vaak is masseren nodig?

Is het nodig om je vaker te laten masseren?

Is het nodig om je regelmatig te laten masseren? Geregeld krijg ik de vraag ‘Hoe vaak moet ik eigenlijk een massage nemen?’ Een standaard antwoord hierop is niet te geven. Het advies is afhankelijk van wat je wilt bereiken met massage, dat kan voor iedereen anders zijn. Ook je fysieke conditie en levensstijl zijn van invloed.  …

Lees verder

https://youtu.be/D5eQmMEGVcU

Lees verder

Anderen bezochten ook:

MEDITATIE PODCAST

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!