Een nieuw jaar met goede voornemens

Goede Voornemens Januari

Op 1 januari gaan we meteen van start met al die voornemens en bedenk je ‘Dit jaar ga ik mij er echt aan houden!’. Vol motivatie begin je na de jaarwisseling, maar na 2 weken is het gewone leven weer opgepakt en sluipen de avondjes tv kijken er steeds vaker in dan een avond ploeteren in de sportschool. In de weekenden staat er toch weer pizza op het menu en dat ene sigaretje op die verjaardag kan toch geen kwaad? Eind januari zitten de meesten van ons weer in het oude ritme. Niet sporten, wel roken en eten waar we trek in hebben.

Het is zo jammer! Dit jaar gaan we het anders doen.

Goede voornemens zijn zeker iets goeds. Zeker als je er van groeit, een beter mens wordt en lekkerder in je vel zit en hierdoor beter in het leven staat. Daarom help ik je graag om het dit jaar wel te laten slagen.

Hoe kun je jouw goede voornemens laten slagen?

 1. Wees realistisch.
  Mensen hebben ongeveer 20 tot 60 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Afhankelijk van de moeite van nieuwe gewoonte. Als je nooit sport en opeens van jezelf verwacht om meteen 4x per week in de sportschool te staan is dat lastig en kost het je veel moeite. Probeer de eerste 2 maanden van het jaar 2x per week te sporten en als dat lukt bouw het daarna op. Dan heb je steeds een overwinning om trots op te zijn!
 2. Vertel je partner, vrienden en familie over je goede voornemens.
  Als de mensen waar je mee omgaat op de hoogte zijn van jouw goede voornemens kunnen ze je helpen. Je partner kan met de boodschappen opletten dat er minder ongezond voedsel gekocht wordt, je vrienden kunnen stoppen met je een sigaret aanbieden op verjaardagen en een sportieve vriendin kan je meevragen naar de sportschool.
 3. Motiveer jezelf en doe het voor jezelf.
  Het is een populair voornemen; gezonder eten. Kies daar alleen voor als je dat vanuit jezelf ook echt wilt. Niet omdat je het gevoel hebt dat je dit moet doen van anderen, als je geen intrinsieke motivatie hebt is het namelijk lastig om vol te houden. En als het dan niet lukt heb je vervolgens ook nog het gevoel dat je gefaald hebt… Probeer dus doelen te stellen die je vanuit jezelf echt wilt behalen!
 4. Plan je goede voornemens over een langere periode.
  Maak het jezelf niet te moeilijk. Minder tv kijken, meer sporten, gezonder eten, 10 kilo afvallen, vaker naar oma en meer boeken lezen.. Dat is nogal wat om op 1 dag in je leven toe te passen. Het hoeft niet allemaal per 1 januari omdat dit een mooi moment is om ‘opnieuw’ te starten. Maak een planning voor jezelf om al je nieuwe gewoontes in je leven te integreren. Op die manier behaal je eerder een doel en kun je trots zijn. En als je steeds een doel mag afvinken heb je steeds een trots moment! Het is veel beter te realiseren dan al die dingen in 1x proberen en vervolgens het gevoel hebben dat het allemaal is mislukt. Wees lief voor jezelf.

Nieuwe goede voornemens die gericht zijn op jou!

 • Neem elke week een moment de tijd voor jezelf. Het maakt niet uit welke dag en welk tijdstip, maar om er een gewoonte van te maken is het handig als je het in je planning zet zodat het niet vergeten wordt. Kies bijvoorbeeld zondagochtend om 10 uur.
 • Zorg voor je lichaam en neem maandelijks een massage. Een massage zorgt ervoor dat je lichaam en je in je hoofd weer tot rust komt. Alles gaat weer goed stromen door je lichaam, een massage zorgt ervoor dat je lichaam de gifstoffen beter kan afvoeren en voel ondertussen hoe je lichaam ontspant en je energie weer terug komt.
 • Geniet wekelijks een keer van de stilte. Kies ervoor om een mooie stiltewandeling door de natuur doen. Geniet van de stilte, de rust en geniet ondertussen van de natuur.
 • Ga je liever niet wandelen als het buiten hard regent? Kies dan ook voor rust en jezelf door een meditatie te doen. Zonder je even af van je huisgenoten en kies een fijne meditatie, je kunt gebruik maken van mijn meditatie podcast. Doe dit aan het begin van je dag en je gaat een ontspannen dag tegemoet.

Stoppen met roken, meer sporten en gezonder eten zijn algemeen bekende dingen die goed voor ons zijn. Maar ontspanning, kiezen voor jezelf en stilte zijn ook dingen die hele mooie effecten hebben op je lichaam en mentale gezondheid. Kies dit jaar eens voor deze nieuwe goede voornemens en ervaar het zelf!

2021 wordt het jaar van ontspanning

Ik wens jullie allemaal een mooi 2021 vol warmte, liefde en geluk. Begin goed met het luisteren naar een meditatie podcast

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.