Massages met optimale aandacht voor jou

Massage is een heerlijk cadeau voor jezelf!

Ontspanningsmassage

Lomi Lomi massage

Raindropmassage

Magnesium belevenis

Op een zachte manier verbinding maken met je lichaam & geest

Wat is Restorative Yoga:

 

Een uur lang begeleid ik je bij een fijne, zachte vorm van yoga waarbij je volledig ondersteund een zittende of liggende houding uitvoert. Het gaat daarbij vooral om zonder al te veel (in)spanning de houding te ervaren. Niet om het versterken of oprekken van spieren en bindweefsel, zoals bij andere vormen van Yoga. Wanneer je in een houding zit of ligt is de nadruk op het openen van het lichaam, niet op het stretchen van bepaalde gebieden.

Een restorative yoga les bestaat meestal uit 3-5 houdingen. Je wordt daarbij ondersteund door kussens, bolsters en dekens om ervoor te zorgen dat je volledig kunt ontspannen en herstellen. De houdingen worden 15 minuten of langer aangehouden. Denk daarbij aan houdingen als zittende voorover buigingen, lichte twists en achterover buigingen.

Bij de houdingen blijven we vooral in verbinding met de adem en het lichaam. Om zo op een heel bewuste manier te houdingen te ervaren en vooral in het "hier en nu" te blijven. En daardoor te ervaren wat de houding je brengt.

Restorative yoga is geschikt voor iedereen. Met name voor mensen die willen herstellen na grote lichamelijke en/of geestelijke inspanning.

Restorative Yoga helpt je op een vriendelijke manier die weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar bevindt op te zoeken. Want in jezelf is de stilte die je nodig hebt om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

 

Restorative Yoga heeft als voordeel:

  • je geeft tijd en ruimte aan je lichaam en geest om chronische stress los te laten
  • de ondersteunende houdingen en de focus op een kalme ademhaling, zorgen voor een diepe rust die het parasympathisch zenuwstelsel activeert
  • de organen kunnen tot rust komen en herstellen
  • je bloeddruk en hartslag dalen en je spieren ontspannen
  • Je leert (weer) om bewust diep te ontspannen en op de manier te helen, zowel fysiek als mentaal. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam
  • Een oefening in observeren en loslaten, van zowel fysieke spanning als bepaalde (ongezonde) patronen
  • Een oefening om in stilte zijn met jezelf

 

 

Wil je tijd en ruimte voor jezelf:

  • Ben je nieuwsgierig naar wat er zich aan dient in jou op dit moment?
  • Zoek je verbinding met jezelf?
  • Wil je ruimte en ontspanning in je lijf?

 

Een Privé Restorative Yoga les van een uur bedraagt 65 euro

inclusies een kop thee en inzichtkaart

tips-voor-echt-ontspannen
FOTO KM-12 mediteren met kop thee

Eerlijk & Verantwoord

Bij elke massage en voetbad worden natuurlijke en duurzame geproduceerde oliën van zeer hoge kwaliteit gebruikt, die het helende effect versterkten. Ik werk uitsluitend met oliën van Young Living Tevens maak ik zelf massageolie op maat, op basis van amandelolie met essentiele oliën van Young Living.

 

Na afloop van de massage kun je nog even heerlijk bij komen onder het genot van een biologische kruidenthee, gemberthee of een glas gefilterd water, wat je lichaam helpt te zuiveren. Zo versterk je een behandeling, waardoor je een optimaal effect bereikt.

 

In de sfeervolle praktijk naast ons woonhuis, is de behandelruimte helemaal ingericht op rust, ontspanning en persoonlijke aandacht.

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.