Lente inspiratie – Begin ook met een frisse start

zelfzorg - begin de lente met een frisse start

Waarom zou dat alleen voor de natuur zo zijn? Wij kunnen een voorbeeld nemen aan Moeder Natuur en de lente ook gebruiken voor een frisse start, een nieuw begin. Tijd om de ‘dorre bladeren’ achter ons te laten en het ‘compost’ gebruiken om te groeien. Tijd nemen om te werken aan nieuwe dromen, je ambities na te jagen en jezelf het beste gunnen; echt tijd voor jezelf nemen om het beste uit jezelf te halen en goed voor jezelf te zorgen.

Een frisse start

Het is heel natuurlijk dat ook wij kriebels krijgen in de lente om alles op te frissen. Als oermens hielden wij ons schuil tijdens te winter, we beschermden ons tegen de kou en het gure weer. Als het weer verbeterd, de temperaturen oplopen en de natuur zijn schoonheid laat zien, willen wij er ook weer zijn. We warmen ons op in de eerste zonnestralen en geniet van het fluiten van de vogels.

Tegenwoordig zitten we warm en veilig in onze huizen en is dat toch anders, maar desondanks kun je merken dat wij nog steeds lentekriebels krijgen. We voelen de behoefte om een Grote Schoonmaak te houden. Te ontspullen en alles netjes op te ruimen, dat doet ons goed. Maar naast het opruimen van je huis kun je ook eens naar jezelf kijken, ruim jij bijvoorbeeld je gedachten wel eens op?

Jezelf een nieuwe start geven

Even de computer opschonen, de galerij in je telefoon opruimen, oude kleding uit je kast halen. Het klinkt allemaal logisch en we doen het vast een aantal keer per jaar. En het is net als De Grote Schoonmaak een goed begin, maar waarom is het dan minder vanzelfsprekend om bijvoorbeeld onze gedachten op te ruimen? Of schoon schip te maken met slechtere gewoontes?

Mediteren om je gedachten op te ruimen

Hoe fijn zou het zijn als je de gedachten die in je hoofd ronddwalen kunt uitzetten? De stress uit je lichaam voelt glijden en als herboren de dag voort kunt zetten? Als dat is wat je nodig hebt raad ik je aan om te beginnen met mediteren. Tijdens een meditatie focus je niet op je gedachten, je focus ligt op je lichaam en het zijn. Gewoon zijn in het hier en nu. Niet met je gedachten bij de ‘dorre bladeren’, die moet je loslaten zoals Moeder Natuur dat doet in de herfst. Voel tijdens de meditatie waar je lichaam meer aandacht nodig heeft. Je kunt een meditatie van mij beluisteren, dan neem ik je mee op meditatiereis en hoef je hier niet zelf over na te denken. Dan kun je nog makkelijker je gedachten uitschakelen.

Oude gewoontes opruimen

Misschien erger je je regelmatig aan iets wat je doet, of iets wat je juist niet doet. Je eet ongezonder dan je eigenlijk zou willen, of je vindt dat je wel wat meer zou mogen bewegen. Misschien ben je er klaar mee om avond na avond op de bank naar nutteloze series kijken. Grijp dit seizoen dan aan om een nieuwe start te maken. Een nieuwe start hoeft niet op 1 januari, dit kan altijd, maar de lente is een mooi en positief moment omdat de wereld om ons heen ook een beetje nieuw wordt. Laat je motiveren door de frisse energie van dit seizoen! Kies een nieuwe gewoonte om de oude gewoonte op te vullen. Drink elke dag een lekkere verse smoothie in plaats van je kopje koffie. Ga in de avond een rondje wandelen in plaats van op de bank voor de tv, de frisse lucht en de beweging zullen je goed doen. En kijk eens kritisch naar de to-do-lists die je voor jezelf opstelt en vervang een paar punten voor selfcare-momentjes.

Wat kan je doen tijdens self-care momentjes?

Volg een meditatie.
– Ga door de natuur wandelen en neem alles bewust in je op.
– Lees een goed boek terwijl je geniet van de eerste zonnestralen.
– Gun jezelf alle tijd en geniet thuis van een ontspannend voetenbad met meditatie.
– Boek een heerlijke massage waar alle aandacht op jouw lichaam gericht is.
– Geniet van een voetenbad terwijl je een kop verse thee drinkt.
– Maak je hoofd leeg tijdens een yoga Nidra sessie.

Vraag een gratis voetbadmeditatie aan!

Speciaal voor jou heb ik een voetbadmeditatie opgenomen. Je kan hem gratis aanvragen en in ruil voor je e-mailadres stuur ik je een zakje magnesium voetbadzout toe!

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.