Yoga Nidra

"Yoga Nidra voelt als een cadeautje voor mezelf"

Yoga Nidra: ook wel Slaapyoga genoemd

Yoga Nidra heeft als voordeel:

  • zeer diep ontspannend effect
  • rust in jezelf 
  • beter (in)slapen
  • bloeddruk en hartslag daalt 
  • spierspanning neemt af
  • de adem wordt rustiger

 

Yoga Nidra zorgt voor een totale ontspanning, ook je gedachten komen steeds meer tot rust. Een uur Yoga Nidra zou gelijk staan aan 4 uur slaap.

Daardoor kun je je na afloop van een sessie ook weer fris en alert voelen.

 

 

Hoe gaat Yoga Nidra tijdens een retreat, of andere relaxdag?

Als je binnen komt in de sfeervolle ruimte ligt er een heerlijk matje voor je klaar, inclusief kussentjes en een deken. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen. We beginnen altijd met een korte meditatie om zo de overgang van buiten naar de binnen wat gemakkelijker te laten gaan. Dan gaan we wat eenvoudige, zittende losmaak oefeningen doen, om het lichaam nog iets meer te laten ontspannen.   Daarna maakt iedereen een comfortabel plekje voor zich zelf en installeert zich om een langere tijd fijn te kunnen liggen. Via mijn stem begeleid ik je door met je aandacht naar je lichaam te gaan om zo een zeer diepe staat van ontspanning te ervaren.

FotovanDana-LR-0064

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant,

zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen 

FotovanDana-LR-0175

Thee met een kaartje

 

Na afloop van de les kun je nog even heerlijk bij komen onder het genot van een biologische kruidenthee.

 

In de sfeervolle verbouwde kapschuur achter ons woonhuis, is de ruimte helemaal ingericht op rust, ontspanning en persoonlijke aandacht.

 

De Yoga Nidra wordt gegeven met een stiltedag, zen op zondag en een relaxretreat. We zijn dan met max. 4 mensen, een kleine groep vind ik fijn.

Yoga Nidra in een online training

Ben je enthousiast geworden over Yoga Nidra en zou je graag meer willen volgen? Ik heb een online training gemaakt met meditaties, restorative yoga én yoga nidra. Door regelmatig jezelf een moment van rust te geven, kun je steeds meer en makkelijker tot ontspanning komen. Ook heeft een langere tijd Yoga Nidra beoefenen, een gunstige invloed op je stress- en slaapniveau. In de online training komen verschillende oefeningen aan bod.

 

 

FotovanDana-LR-0116

Start met de training Rust & Ruimte op elk gewenst moment dat jij dat wilt.

Jouw investering aan jezelf:

195 euro voor 6 modules