Een unieke combinatie: Yoga Nidra & Adem

"Het voelt als een groot cadeau aan mezelf"

Hoe gaat deze combinatie van Yoga Nidra & Adem?

 

Als je binnen komt in de sfeervolle ruimte beginnen we met een kopje thee en leg ik de ademoefening uit en laten we een intentie ontstaan om die deze sessie mee te nemen.  Daarna ligt er een heerlijk matje voor je klaar, inclusief kussentjes en een deken. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen. We beginnen altijd met een korte meditatie of ademtechniek, om zo de overgang van buiten naar de binnen wat gemakkelijker te laten gaan. Dan gaan we over naar het actieve ademgedeelte, ook wel de verbonden adem genoemd. Daarna gaat de rustfase in en kan het lichaam spanning los gaan laten. Daarna gaan we in dezelfde liggende houding door naar de Yoga Nidra, om jouw intenties nog meer te integreren en je lichaam tot nog diepere ontspanning te brengen.

 

 

restorative-yoga-header

De verbonden adem

De Verbonden Ademhaling is een ademtechniek die je liggend of zittend kan doen, waarbij je wat actiever in- en uit ademt door de mond. Er is geen pauze tussen de ademhaling. Zowel de in- als de uitademing zijn met elkaar verbonden zijn. Door deze techniek te gebruiken kan je lichaam steeds meer gaan loslaten wat het niet meer nodig heeft. Allerlei sensaties, onderdrukte emoties en blokkades kunnen naar de oppervlakte komen. Hierdoor kun je er ruimte aan geven, verwerken en loslaten. Jouw lichaam weet precies wat het wil los laten. Na de actieve ademtechniek kom je aan in de rustfase. Je ademt weer rustig in en uit door de neus. Je hoeft niets meer te doen, alleen maar liggen en voelen wat er vrij komt en wat er wil stromen.

Verbonden adem heeft als voordeel:

 • je kunt dmv deze adem het lichaam opschonen
 • ervaren wat er in je lichaam aandient
 • voelen van allerlei sensaties
 • verbonden voelen met je lichaam
 • meer in verbinding met jezelf
 • na afloop een diep ontspannend effect
 • rust in jezelf 

 

 

 

Yoga Nidra: ook wel Slaapyoga genoemd

Bij Yoga Nidra hoef je alleen maar te liggen, je lichaam hoeft niets te doen. Je volgt gewoon mijn stem, die je door je lichaam mee neemt. Het lijkt op een bodyscan maar dan met andere volgorde en meer volgend dan waarnemend. Yoga Nidra zorgt voor een totale ontspanning, je hebt het gevoel dat je geest alert is en je lichaam in diepe rust. Een uur Yoga Nidra zou gelijk staan aan 4 uur slaap.

Daardoor kun je je na afloop van een sessie ook weer fris en alert voelen.

Yoga Nidra heeft als voordeel:

 • zeer diep ontspannend effect
 • rust in jezelf 
 • beter (in)slapen
 • bloeddruk en hartslag daalt 
 • spierspanning neemt af
 • de adem wordt rustiger

 

 

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant,

zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen 

FotovanDana-LR-0175
regie-over-je-eigen-leven-in-een-hectische-wereld

Thee met een kaartje

 

Na afloop van kun je nog even heerlijk bij komen onder het genot van een biologische kruidenthee. Als je wilt sluiten we de sessie af met het trekken van een inzichtkaartje.

 

In de sfeervolle ruimte is helemaal ingericht op rust, ontspanning en persoonlijke aandacht.

 

Je kunt deze combinatie ook apart van elkaar ervaren. En je kunt het zowel individueel als in groepsverband doen.

Yoga Nidra in een online training

Ben je enthousiast geworden over Yoga Nidra en zou je graag meer willen volgen? Binnenkort start een online training "Rust & Ruimte in jezelf" Een training met meditaties, restorative yoga én yoga nidra. Door regelmatig jezelf een moment van rust te geven, kun je steeds meer en makkelijker tot ontspanning komen. Ook heeft een langere tijd Yoga Nidra beoefenen, een gunstige invloed op je stress- en slaapniveau. In de online training komen verschillende technieken en oefeningen aan bod.

 

 

prive-retreat