Yoga Nidra

Yoga Nidra voelt als een cadeautje voor mezelf

Yoga Nidra: ook wel Slaapyoga genoemd

Yoga Nidra heeft als voordeel:

  • zeer diep ontspannend effect
  • rust in jezelf 
  • beter (in)slapen
  • bloeddruk en hartslag daalt 
  • spierspanning neemt af
  • de adem wordt rustiger

 

Yoga Nidra zorgt voor een totale ontspanning, ook je gedachten komen steeds meer tot rust. Een uur Yoga Nidra zou gelijk staan aan 4 uur slaap.

Daardoor kun je je na afloop van een sessie ook weer fris en alert voelen.

 

 

Hoe gaat een Yoga Nidra les?

Als je binnen komt in de sfeervolle ruimte ligt er een heerlijk matje voor je klaar, inclusief kussentjes en een deken. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen. We beginnen altijd met een kopje thee en een korte meditatie om zo de overgang van buiten naar de binnen wat gemakkelijker te laten gaan. Dan gaan we wat eenvoudige, ontspannende yogahoudingen doen, om het lichaam nog iets meer te laten ontspannen. Om vervolgens in een Restorative yogahouding enige tijd te komen liggen, om zo het lichaam meer rust en balans te geven. Daarna maakt iedereen een lekker plekje voor zich zelf en installeert zich om een langere tijd fijn te kunnen liggen. Via mijn stem leid ik je, samen met jou aandacht en intentie, door je lichaam heen om zo een zeer diepe staat van ontspanning te ervaren.

FotovanDana-LR-0064

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant,

zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen 

FotovanDana-LR-0175

Thee met een kaartje

 

Na afloop van de les kun je nog even heerlijk bij komen onder het genot van een biologische kruidenthee.

 

In de sfeervolle verbouwde kapschuur achter ons woonhuis, is de ruimte helemaal ingericht op rust, ontspanning en persoonlijke aandacht.

 

De Yoga Nidra wordt gegeven aan 7 mensen, een kleine groep vind ik fijn.

Yoga Nidra lessen serie

Ben je enthousiast geworden over Yoga Nidra en zou je graag een serie van 7 weken willen volgen? Door het jaar heen start op verschillende data een nieuwe wekelijkse serie. Door elke week jezelf een moment van rust te geven, kun je steeds meer en makkelijker tot ontspanning komen. Ook heeft een langere tijd Yoga Nidra beoefenen, een gunstige invloed op je stress- en slaapniveau. We gaan elke week met een ander thema aan de slag, waardoor er verschillende oefeningen langs komen en we sluiten elke week af met een andere eindvisualisatie.

 

 

FotovanDana-LR-0116

Start in op woensdag 30 September met de Yoga Nidraserie

VOLGEBOEKT

Tijd: 19.00-20.30

Jouw investering aan jezelf: 120 euro voor 7 lessen.

nieuwe data:  januari 2021

Meer ontspanning of meditatie?