Zelf je eigen retreat samenstellen bij Hollands Welvaren

gevoel-en-emotie-bij-alleen-zijn

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om één of meerdere keren per jaar een paar dagen alleen weg te gaan. Even tijd voor zichzelf nemen en niets moeten. Niet zo gek als er steeds meer van ze verwacht wordt. Het kan soms teveel worden om alle ballen hoog te houden, een paar dagen ertussenuit is het moment om weer op te laden. Veel dames komen om deze reden uit bij een retreat. Een retreat is vrij vertaald; terugtrekken in een natuurlijke omgeving. En dat kan bij ons perfect!

Wat voor retreat heb jij nodig?

Wanneer je online zoekt naar een retreat vind je er een heleboel, van retreats in een hutje op de hei tot retreats in een vila op Ibiza. Mogelijkheden zat. Maar wat mij opviel wat dat al deze retreats iets gemeen hebben; ze zijn van te voren al helemaal bedacht en er is een duidelijke planning met welke activiteiten er per dag zijn. En dat zette mij aan het denken. Een retreat doe je voor jezelf, om jezelf op te laden, om jezelf te kunnen zijn en even niet afhankelijk te zijn van anderen. En dan zit je met een volgeplande retreat waar misschien ook dingen inzitten die niet bij je passen, waar jij je niet fijn bij voelt. Je bent vast niet verplicht om er aan mee te doen, maar je moet toch weer een drempel over om je ergens voor af te melden. Iets wat niet iedereen prettig vindt om te doen, iets met verwachtingspatronen waar mensen aan willen voldoen.

Omdat ik wil dat de dames bij mij echt voor zichzelf kiezen heb ik besloten dat jij, als gast, mag kiezen hoe jij jouw retreat wilt invullen. Welke dingen zorgen ervoor dat jij hier weer opgeladen en gelukkig vertrekt? Welke dingen zorgen ervoor dat jij je echt kunt terugtrekken uit de wereld en waar heb je behoefte aan? Het is aan jou.

herfstretreat

In drie stappen zelf je eigen retreat samenstellen

Stap 1 – keuze voor eten en drinken

Via mijn website kies je in stap 1 wat je tijdens jouw weekend graag wilt eten en drinken naast het ontbijt. Kies bijvoorbeeld een ontvangst met een verse munt- of gemberthee en een aankomstmeditatie, zo ben je meteen al goed van start voor het retreat.

Vervolgens kies je hoe vaak je een verzorgde lunch en diner wil en of je misschien nog een verse soep wilt. Ook voor onze vegetarische gasten is dit geen enkel probleem.

Stap 2 – Wellness toevoegen waar jij behoefte aan hebt

Na het eten en drinken kies je welke wellness ervaringen je wilt beleven. Wij geven je 11 opties en het is aan jou welke je toevoegt.

 • Voetbad met magnesiumzout en ingesproken voetbadmeditatie
 • Holistic pulsing (met kleding aan)
 • Mindfulnessmeditatie
 • Bodyscan meditatie
 • Yoga Nidra
 • Stiltewandeling met een voetbadmeditatie
 • Restorative yoga
 • Ademsessie
 • Diverse ademtechnieken
 • Hottub
 • Loopmeditatie in de tuin met ontspanningsoefening en klankschalensessie
bed & breakfast met hottub

Stap 3 – Massages toevoegen die bij jou passen

Na het toevoegen van de wellness ervaringen mag je nog een keuze maken uit welke massage(s) je wilt ontvangen. De massages worden gegeven in de massagepraktijk en zijn een ware weldaad voor je lichaam. Hier heb je de keuze uit 6 soorten massages, wisselend van 15 minuten tot 2 uur.

magnesium-beleving

Bij het samenstellen van jouw persoonlijke retreat zie je ook direct wat de kosten zijn voor de behandelingen, op die manier kun je ook rekening houden met het budget wat je hebt voor het retreat. Vervolgens zie je een overzicht van jouw keuzes en de totaalprijs van het complete weekend.

Mis je iets in jouw planning? Dan kun je nog even terug om iets extra’s toe te voegen. Is je planning naar wens? Dan boek je direct jouw verblijf. Ik zal nog telefonisch contact met je opnemen om jouw verblijf en de voorkeursdata te bevestigen, daarna kun je aftellen naar een heerlijk verwenweekend!

Extra opties tijdens jouw retreat

Ik wil dat jij alleen maar geniet van jouw verblijf bij Hollands Welvaren, daarom heb ik naast de opties die je op de website kunt kiezen nog een paar extra opties die je kunt reserveren. Deze kun je telefonisch met mij bespreken. Heb je naast de massages nog behoefte aan een bijzondere sessie paardencoaching, een rustgevende activiteit bloemschikken of juist een creatieve coachingsopdracht? Ook dit kan ik voor jou regelen op basis van beschikbaarheid, ook als je andere dingen wenst kun je dit aangeven en dan zal ik kijken of ik die voor jou in de planning op kan nemen. Ik ben flexibel en heb ook een heleboel mooie bedrijven in mijn netwerk die je graag verwelkomen.

Heb je tijdens het lezen van deze blog stiekem al een droomretreat in je hoofd samengesteld?

Wacht dan niet langer en boek jouw verwenweekend, jij mag dit jezelf gunnen. Ik ontvang je met liefde. Boek direct jouw retreat!

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.