De effecten van badderen in onze hottub tijdens je verblijf in onze bed & breakfast

bed & breakfast met hottub

Een beetje koud kom je terug van een mooie wandeling door het weidevogelgebied naast Hollands Welvaren. Je kleedt je uit in jouw verblijf en loopt daarna met een badjas aan naar buiten, je ademt de frisse lucht in en stapt het trappetje van de hottub op. Met je teen voel je eerst even of het water niet te koud of te warm is, het is precies goed. Je laat je badjas zakken om vervolgens in het water te stappen. Het warme water omsluit je lichaam direct en de warmte trekt door je lichaam zodra je gaat zitten. Je kijkt naar de lucht waar een paar vogels rondvliegen en zucht, wat een heerlijke dag.

Zomaar een omschrijving hoe het kan gaan als je bij ons in de B&B verblijft en gebruik maakt van onze handgemaakte, houtgestookte hottub. Klinkt goed he?! Bekijk ons hottub arrangement

Een handgemaakte hottub bij onze Bed & Breakfast

De hottub die bij ons op het terrein staat hebben wij helemaal naar wens laten maken door een meubelmaker, en hij past met zijn kleuren perfect in de uitstraling van onze Bed & Breakfast. Water in een hottub kan je op verschillende manieren verwarmen: houtgestookt, elektrisch of hybride. Wij hebben natuurlijk gekozen voor traditioneel houtgestookt, er komt dus geen elektriciteit aan te pas. Als wij weten dat onze gasten gebruik willen maken van de hottub zorgen wij ervoor dat het water om het afgesproken tijdstip op temperatuur is, dan hoef je zelf niet aan de slag met hout en afwachten tot het water de juiste warmte heeft. Ook zorgen wij er natuurlijk voor dat het water in goede conditie is en blijft.

Effecten en gezondheidsvoordelen van een hottub

Naast dat je er gewoon heerlijk in kunt zitten heeft het badderen in een hottub nog meer lichamelijke en geestelijke voordelen. Ik deel ze in deze blog graag met je, want dan heb je meteen een excuus om jezelf vaker onder te dompelen in het heerlijke warme water van onze hottub. Zoals jullie weten ben ik er een voorstander van om tijd en aandacht aan je lichaam en geest te geven, een moment in de hottub is goed voor beide. En als je er samen in gaat is het nog gezellig ook.

Minder stress

Water en warmte is een goede combinatie als je wilt ontspannen, de warmte zorgt ervoor dat je je prettig voelt en dat je spieren zich ontspannen. Zelfs het geluid van het bubbelende water heeft een positief effect! Zodra je lichaam fijn voelt, doet je hoofd vaak mee. Vanuit onze hottub heb je een rustgevend uitzicht wat nog eens extra helpt om alle onderwerpen waar je stress door ervaart, los te laten.

Sneller lichamelijk herstel

Als je last hebt van je gewrichten is het prettig om in het water te zijn. Water maakt je natuurlijk lichter, dus je eigen lichaam heeft minder gewicht te dragen, wat de pijn kan verminderen. Ook heeft de warmte van het water een positief effect op je bloedsomloop en verkrampte spieren ontspannen weer makkelijker. Er zijn ook blessures waarbij je juist bewegen moet om te genezen, maar het bewegen zelf toch erg pijnlijk is. Probeer dan eerst eens in het water met de gewichtloosheid te bewegen en daarna pas op het droge. Het gebruik van de hottub helpt je ook om spierkrampen als gevolg van sportblessures te voorkomen of verminderen.

Betere nachtrust

Blijf je vaak liggen piekeren of kom je gewoon moeilijk in een diepe slaap? Dan raden onderzoekers je  een bad van een kwartier aan voordat je naar bed gaat. De combinatie van warmte en het water hebben een ontspannend en stressverlagend effect op je lichaam wat ervoor zorgt dat je in je bed ook sneller in een diepe slaap raakt. En slaap is heel belangrijk voor ons hele systeem, dus als je jouw slaap kunt boosten door nog even in de hottub te zitten is dat dubbel fijn!

Een mooiere huid

Ik nee, ik bedoel dan niet op die rimpelige vingers en tenen als je uit het water stapt, maar op de lange termijn effect van baden in een hottub. Het is een feit dat als je veel stress hebt en slecht slaapt, je huid dit laat zien. En als je regelmatig een moment van ontspanning pakt in de hottub ervaar je deze oorzaken van huidveroudering een stuk minder. Ook zorgt de warmte ervoor dat je bloedsomloop verbeterd en er meer zuurstof via het bloed naar de huid wordt gebracht. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat je huid mooi wordt of blijft.

hottub

Bekijk ons hottub arrangement

Pure ontspanning;
Slapen in de bed & breakfast en genieten van onze hottub

Zoals je leest heeft ontspanning veel effect op mentale en lichamelijk problemen. Ontspanning heeft alleen maar positieve effecten en een hottub is één van de manieren om te ontspannen. Niet iedereen heeft een hottub in de tuin staan, maar gelukkig zijn er meerdere manieren om ontspanning te bereiken; neem een fijne massage, volg een begeleide meditatie, wandel in stilte door de natuur of ga een nachtje weg in een landelijke omgeving. Voor al deze ontspannende dingen kun je bij ons terecht, en als je hier dan toch bent maak je direct gebruik van de hottub. Heerlijk! De hottub kan bij ons het hele jaar door gebruikt worden. In de winter, tijdens de koude dagen, stoken we hem extra warm op om heerlijk door te warmen. En in de zomer is het ook heerlijk om te badderen met misschien een iets koelere temperatuur. Wij regelen de ideale temperatuur op basis van de buitentemperatuur.

Wil jij ook genieten van een hottub tijdens je verblijf in onze Bed & Breakfast??

Boek direct jouw verblijf en kom heerlijk genieten in een van onze natuurhuisjes! Boek jouw verblijf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.