Wellness Cadeautips voor de feestdagen

wellness cadeautips voor de feestdagen

Terwijl ik dit typ kijk ik naar buiten en zie ik dat het groen van de natuur plaats heeft gemaakt voor bruine, rode en oranje kleuren. En als de zon er op de juiste manier op schijnt zie ik zelfs goud! De herfst laat ons zijn mooie kanten zien. Meteen denk ik eraan dat het alweer november is, en dus ook alweer bijna december! De maand waar ik aan knusse momenten met thee en een dekentje op de bank denk, aan wandelingen door de natuur,  aan spelletjesavonden in kaarslicht en natuurlijk aan de feestdagen.

Cadeaus en herinneringen

Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling. Kinderen denken vaak nog aan alle cadeaus die ze hopen te krijgen; die geweldige bestuurbare auto of dat super leuke knutselkoffertje. Dat heb ik al jaren niet meer, maar ik vind het nog steeds wel heel fijn om mensen dingen te kunnen geven. Dingen waar ze echt blij mee zijn. Spullen die zo de kast in verdwijnen geef ik niet zo snel. Als ik er zo over nadenk  heb ik ook het idee dat de meeste mensen zich weinig herinneren van de cadeaus die zij precies kregen. Ze zullen eerder de sfeer op kerstavond herinneren dan alle 8 cadeaus die ze mochten uitpakken. De geur van het lekkere eten wat hun oma altijd maakte, de gekke grapjes van hun neefje of misschien dat ze stiekem de hond onder de tafel eten gaven wat ze zelf niet meer op konden. Deze dingen blijven meer bij dan cadeaus. En daarom stond ik dit jaar weer wat meer stil bij ‘geven’, in de ruime zin van het woord.

Geen materialistische cadeaus geven, maar een beleving

Tijdens mijn werk geniet ik het meest van het feit dat ik mensen iets geef. Voor de 1 is dat ontspanning door middel van een massage, voor de ander is het een weekend helemaal voor zichzelf tijdens een stilte retraite en weer een ander geef ik rust in haar hoofd door te ondersteunen bij een meditatie. Dat vind ik fijn en het voelt goed dat ik kan bijdragen aan het plezier en ontspanning van mijn gasten. En met dat idee in het achterhoofd bedacht ik mij dat ik iedereen dit gun, dat iedereen dit zou kunnen geven aan de mensen die hen zo dierbaar zijn. En nee, ik verwacht natuurlijk niet dat je straks op je vrije zaterdag je moeder een massage gaat geven en je schoonzus een weekend in huis neemt. Maar je kunt wel die belevenis cadeau geven.

Hollands Welvaren cadeau mogelijkheden

Bij mij in de massagepraktijk kun je kiezen voor diverse behandelingen die allemaal een gezamenlijk doel hebben; dat de ontvanger zich prettig en ontspannen voelt en hier ook na de behandeling nog profijt van heeft. Alleen niet iedereen heeft dezelfde behandeling nodig om tot ontspanning te komen.

 

 • Massage
  Allemaal kunnen we op zijn tijd wel een lekkere massage gebruiken. Je lichaam ontspant, de gifstoffen worden afgevoerd en je huid en spieren krijgen de aandacht die ze verdienen. Ik bied verschillende soorten massages aan, dus kies er eentje waar de ontvanger zich prettig bij zou voelen. Dit is bijvoorbeeld een perfect cadeau voor je schoonzus die altijd in de weer is met haar kindjes en eigenlijk nooit de tijd voor zichzelf neemt.
 • Meditatie
  Mediteren is een fijne manier om weer terug te komen bij jezelf, wat je voelt, hoe je lichaam voelt en om jezelf even voorop te stellen. Rust is super belangrijk voor je algehele gezondheid en is dus voor iedereen aan te raden. Net zoals bij de massage zijn er ook verschillende meditaties mogelijk. Dit zou een perfect cadeau zijn voor een goede vriend die als bijnaam ‘workaholic’ heeft, even zijn werk aan de kant en puur de tijd voor hem als persoon.
 • Yoga Nidra
  Een Yoga Nidra sessie zorgt voor totale ontspanning in lichaam en gedachten. Een uur Yoga Nidra zou gelijk staan aan 4 uur slaap. Na afloop van een Yoga Nidra sessie ben je weer helemaal fris en alert. Dit kan een geschikt cadeau zijn voor je nichtje die altijd door blijft gaan en de laatste tijd slecht slaapt door alles wat er nu in de wereld gaande is.
 • Verblijf in de Hollands Welvaren B&B
  Even een paar dagen niets moeten. Gewoon  de stilte en rust ervaren in 1 van onze natuurhuisjes. Elke ochtend de dag beginnen met een heerlijk verwenontbijt met biologische producten. Natuurlijk kun je dit verblijf combineren met een behandeling. Dit is een super cadeau voor je ouders, die altijd voor jullie klaarstaan en regelmatig bijspringen in het huishouden en met liefde op de kinderen passen.

Maak het geven een beleving op zich

Een cadeau geven is altijd leuk, maar een massage of een meditatie kun je natuurlijk niet inpakken en dat geeft een stuk minder leuk. Je kunt van mij een mooie cadeaubon krijgen die je in een mooie envelop kunt geven, het cadeau is natuurlijk al heerlijk op zich! Maar ik heb nog een paar leuke ideetjes om je cadeautje nog net dat extra beetje aandacht te geven.

 • Pak de cadeaubon mooi in en doe er een lief handgeschreven briefje bij waarom je de ontvanger deze behandeling gunt. Extra leuk; schrijf de link van de Hollands Welvaren podcast erbij. Dan kan de ontvanger alvast thuis een voorproefje beleven!
 • Neem een klein mandje, plaats daar de cadeaubon in samen met een flesje magnesiumzout en een leuk magazine. Verpak het geheel in doorzichtige folie.
 • Neem een wekpotje, vul de bodem met kleine dingetjes zoals mooie edelsteentjes, schelpjes of hartvorminge snoepjes. Rol de cadeaubon op en zet die in de wekpot. Lintje met een label waar je de naam opschrijft om het potje strikken en klaar om te geven!

Wil jij ook een belevenis cadeau geven?

Ik denk graag met je mee welke behandeling past bij de ontvanger als je er zelf niet uitkomt.

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Meer info over massages >

Lees ook:

massage in de zomer

Een massage in de zomer? Mij niet gezien!

Een massage bij warm weer in de zomer? Mij niet gezien! Als het warm weer is, vraag je jezelf misschien af of het wel fijn is om dan gemasseerd te worden. Soms hebben we namelijk een zomer met veel tropische temperaturen.  Die warmte kan ons in de nacht nog behoorlijk wakker houden, en regelmatig baden…

Lees verder
wigh wellness voor ondernemers het perfecte teamuitje

High Wellness voor ondernemers; het perfecte teamuitje

Heerlijk ontspannen teamoverleg buiten de deur voor ondernemers Drie ondernemende vrouwen. Teamoverleg buiten de deur. Anders dan anders. Ontspannen en productief. Ondernemen is topsport. Het vergt veel van lichaam en geest. Hierin maakt het niet uit of je zp’er bent of personeel hebt. Elke ondernemer heeft zo nu en dan behoefte aan rust. Veel ondernemers…

Lees verder
rust en stilte zorgen voor minder stress

Rust, even niks doen en stilte is de nieuwe luxe!

Rust, niks doen en stilte is de nieuwe luxe! Rust en stilte is toch alleen maar voor saaie mensen? In de huidige maatschappij lijkt het wel of het normaal is om het heel druk te hebben en dat je er ook nog een druk sociaal leven op na moet houden. De hele dag hebben we…

Lees verder

Anderen bezochten ook:

MEDITATIE PODCAST

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!