Selfcare in de herfst

Selfcare in de herfst

In de lente en de zomer voelen wij ons vaak energieker, vrijer, blijer en zijn we meer buiten. Zodra het herfst wordt veranderen de dagen. De blauwe lucht is vaker grijs en de zon zien we een stuk minder. Met een beetje pech regent het ook nog veel… Een goed excuus om maar lekker binnen te blijven voor velen! Maar probeer niet vastgeplakt op je bank alleen maar series te kijken; neem deze tijd om weer eens goed voor je lichaam en geest te zorgen. Je moet je natuurlijk het hele jaar door fijn en fit voelen, maar in de herfst en de winter is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Vatbaarder in de herfst

In de herfst en winter vliegen de griepjes en virussen ons om de oren. We blijven lekker binnen, stoken het daar warm en laten de ramen wat vaker dicht. Het perfecte klimaat voor griepvirussen en dergelijke. Als je wat minder lekker in je vel zit ben je automatisch ook vatbaarder voor deze virussen, daarom is het extra belangrijk om goed voor je hoofd en lichaam te zorgen. Als het mentaal niet goed gaat heeft dat effect op je lichaam en andersom. Maar dat werkt ook de andere kant op, zit jij lekker in je vel en voel je je helemaal fijn en blij? Dan heb je vaak ook minder lichamelijke kwaaltjes. Kies daarom in de herfst voor een extra momentje selfcare om die rust en ontspanning te bewaren, en daarmee jouw gezondheid.

Thee drinken als selfcare moment

Thee is het perfecte drankje voor de herfst. Naast dat het gewoon lekker warm is, hebben de kruiden waar de thee van getrokken is ook fijne bijwerkingen. Je kunt je energieker voelen door een kop groene thee, of juist meer tot rust komen met een kop lavendelthee. Bekijk eens wat jouw lichaam nodig heeft en zoek daar een passende thee bij. Drink je thee eens bewust, ruik de geur, voel de warmte door je handen trekken als je het kopje met beide handen vasthebt, proef de smaken in je mond en voel hoe de warme thee door je lichaam zakt. Op deze manier maak je van iets alledaags een hele fijne mindfulness oefening. Dit is iets kleins wat je in het dagelijks leven gemakkelijk kunt doen om even naar binnen te keren.

Yoga en mediteren in de herfst

Als je naast de mindfulness oefening met de kruidenthee meer tijd kunt en wilt besteden aan jezelf raad ik je aan om te beginnen met een yoga– of meditatie oefening. Met de koude, gure dagen die de herfst  kan hebben verkrampen we ons lichaam wel eens en dat is niet prettig op de lange termijn. De spanning die in je lichaam opbouwt kan echt zeer gaan doen. Door elke dag je lichaam langs te gaan kun je precies voelen waar de knelpunten zitten en hier extra aandacht en liefde aan geven. Als je hier elke dag een momentje van maakt herken je ook steeds sneller waar iets niet fijn voelt.

Je kunt hier klikken om mijn gratis meditatie te volgen, ik begeleid je en daardoor kun je je gedachten helemaal vrij en leeg laten.

Thuis ontspannen met begeleiding

Ben je iemand die graag meer rust en ontspanning zou willen, maar daar niet het huis voor wil verlaten? Of wel de tijd neemt om tot rust te komen, maar dat je nog niet zo goed weet hoe je dat allemaal kunt doen waardoor er toch weer onrust ontstaat in je hoofd?Dan heb ik iets voor je;
De online training Rust en Ruimte.

De training bestaat uit 12 audiofragmenten en 6 video’s met meditaties, restorative yoga, visualisaties en yoga nidra. Zo kan ik je helpen om in jouw eigen huis op jouw eigen moment tijd en rust te creëren voor jezelf. Zie het als een fijn cadeautje voor jezelf!

Naast de digitale bestanden krijg je ook een aantal producten die je helpen om het thuis extra fijn te maken. Zelf heb je alleen een stapel kussens en fijne plaids nodig waar je voor jezelf een heerlijk relaxplekje mee kunt maken, zodat je comfortabel zit en het ook aangenaam warm hebt. Op die manier kan jouw lichaam ultiem ontspannen en kost het geen energie. Meer informatie over de online training

Verwen jezelf met een massage

Zie jij jezelf niet thuis zelfstandig mediteren of een yoga oefening doen, maar heb je toch behoefte aan die rust en ontspanning? Dan kun je ook heerlijk tot rust komen tijdens een massage. Door de aanrakingen en de strijkende en knedende bewegingen krijgt niet alleen je lichaam een boost, maar ook mentaal kun je flink opknappen na een massage. Als je wat neerslachtig bent, wat veel mensen hebben zodra de dagen donkerder worden, helpt een massage om je weer lekkerder in je vel te voelen. Je energie kan weer vrij gaan stromen.

Ik heb eerder al eens benoemd dat een massage de aanmaak van het hormoon oxytocine bevorderd. Door dit hormoon voel je meer rust, geborgenheid en het heeft een positieve invloed op hoe jij je voelt. Heerlijk dus! Daarnaast heeft het een positief effect op je slaappatroon en het werkt ook als een lichaamseigen pijnstiller, echt alleen maar voordelen dus; zo een massage! Twijfel dus niet en verwen jezelf met een massage, daar wordt iedereen om jou heen ook blijer van.

Wil jij ook echte ontspanning ervaren?

Boek dan om te beginnen eens een stiltedag. Bevalt deze dag in stilte met jezelf? Dan kan je ook een stilte retreat of een privé retreat boeken. Een heel weekend ontspannen in onze B&B in landelijke stijl. Boek direct een moment voor jezelf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.