Meer tijd voor me-time – tijd voor mezelf

tijd-voor-jezelf

‘Tijd voor mezelf? Ik zou niet weten wanneer ik dat zou moeten hebben, daar heb ik tegenwoordig echt geen tijd voor!’ Ik hoor het je bijna denken na het lezen van de titel van mijn blog.

Iedereen weet stiekem wel dat het belangrijk is om zo nu en dan even de tijd voor zichzelf te nemen. Iets doen voor jezelf, iets waar jij blij van wordt, waardoor je weer ontspannen bent en daarna weer goed of beter in je vel zit.

Toch is het iets wat we ook makkelijk aan de kant schuiven. Tegenwoordig is er zoveel gaande in ons leven en hebben we het liefst alles perfect onder controle. We werken, het huis moet er spic en span uitzien, de koelkast staat vol boodschappen, de kinderen gaan naar school, doen 2 sporten en spelen met vriendjes, de hond gaat om de 2 maanden naar een trimsalon, de auto tijdig door de wasstraat en de partner en het sociale leven worden natuurlijk ook niet vergeten.

Elke dag wordt volgepland met van alles wat er moet gebeuren naast de dagelijkse routine, maar daar vergeten we vaak een belangrijk moment bij in te plannen; tijd voor jezelf. Het hoeft echt niet meteen een weekend weg te zijn of een hele dag naar een wellness resort, maar dat mag natuurlijk wel!  😉

Plan de tijd voor jezelf in

Plan samen met je partner genoeg me-time in, zowel voor je partner als voor jou. Spreek bijvoorbeeld af dat je eens per maand direct uit je werk naar de masseuse gaat. Je kunt dan na je werk heerlijk tot rust komen terwijl je lichaam ook een oppepper krijgt.  Een moment voor jezelf is helemaal niet egoïstisch en zeker geen tijdverspilling, je kunt beter even een momentje tot rust komen dan de hele dag achter elkaar doorgaan. Na je moment van rust voel jij je beter en kun je je weer beter concentreren en win je er uiteindelijk dus tijd mee. Een win-win situatie!

Hoe neem je tijd voor jezelf?

Begin er eens mee om kleine momentjes voor jezelf in te plannen. Zet ze als het nodig is in je agenda of laat je telefoon een reminder afgaan zodat je het niet vergeet in je dagelijkse routine. Probeer tijdens het moment voor jezelf alle drukte in je hoofd los te laten en bewust bezig te zijn met jezelf.

Wat kun je bijvoorbeeld doen om tijd voor jezelf te nemen?

 • Neem een ontspannen voetenbadje
 • Duik voordat je naar bed gaat nog een kwartiertje op de bank met een goed boek in plaats van dat je nog een was sorteert en in de wasmachine doet.
 • Sta in de ochtend iets eerder op en geniet van de zon die opkomt onder het genot van een kopje thee.
 • Maak het jezelf comfortabel en luister naar mijn Spotify meditatie playlist
 • Zet je telefoon uit en neem een warm bad, doe er een paar druppels lavendelolie in voor extra ontspanning.
 • Wandel een rondje door het bos en geniet van alles om je heen , luister naar de geluiden, neem de geur van de natuur in je op en loop rustig in je eigen tempo. Laat alle to-do-lists in je agenda voor nu even verdwijnen uit je hoofd.
 • Ga schilderen, schrijf gedichten of laat op een andere manier je creativiteit de vrije loop.

Het zijn kleine momentjes die veel effect kunnen hebben op hoe jij je voelt. Op momenten dat je geniet maakt je lichaam het stofje serotonine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je minder stress hebt en als je minder stress hebt ben je liever voor jezelf en ook leuker voor de mensen om je heen.  Je bent vrolijker, gezonder en dat heeft natuurlijk weer een prettig effect op de mensen om je heen en de sfeer thuis.

Verwen je jezelf met een nieuwe tas of met een massage?

In je me-time kies je iets waar je zelf blij van wordt, maar waarom is het dan niet handig om een nieuwe tas voor jezelf te kopen? Daar word je tenslotte ook heel blij van! Het kopen van spullen geeft je over het algemeen maar een kort moment van geluk; het moment dat je met die nieuwe tas de winkel uitloopt ben je helemaal enthousiast, als je de tas aan je vrienden laat zien en zij reageren enthousiast heb jij ook weer een geluksmomentje, maar na een aantal dagen dat je de nieuwe tas in gebruik hebt is het  alweer ‘gewoon’ jouw tas.

Kies je ervoor om jezelf te verwennen met een lekkere massage in plaats van winkelen? Dan voel je je op het moment dat je op de massagetafel ligt fijn, het moment dat je daar weg gaat geniet je van het fijne en ontspannen gevoel, maar het effect van een massage werkt innerlijk nog een hele tijd door. De oxytocine die je lichaam aanmaakt bij aanrakingen zoals een massage zorgt ervoor dat je helemaal gelukkig thuis komt en ook je immuumnsysteem krijgt er een boost door.  Je bent hierdoor minder vatbaar voor stress, je bent minder vatbaar voor ziektes en je zit gewoon beter in je vel waardoor je weer beter slaapt en minder prikkelbaar bent. Fijn voor jezelf en prettig voor jouw omgeving!

Zo zie je maar dat als je voor jezelf kiest, je indirect voor de mensen om je heen kiest.

TIP:

Vraag voor je verjaardag of voor de feestdagen bonnen voor de wellness, een massage of een Yoga Nidra les.

Gun jezelf een moment van rust,

Je bent het waard! Boek direct een massage

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.