Ervaringen tijdens een stilteweekend

ervaringen_stilteweekend_kim4

Klantervaring:

Vrijdag 10 september 2021. Annemieke appt dat ze later is. Geen probleem want ik was al aan het stressen, wat natuurlijk niet hoort in de aanloop naar een stilteweekend. Ik zit de laatste tijd weer in een flow en mocht een voorstel maken. Eenmaal bepakt en bezakt: van regenjas, tot toilettas, van notitieboekje tot kussen stapte ik bij Annemieke in de auto op weg naar Hollands Welvaren, de vierde keer alweer voor mij. Lees hier een andere blog over mijn verlangen om alleen te zijn.

Geen boek mee dit keer

Alles ging mee om het mezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Een boek bleef thuis. De vorige keer tijdens het stilteweekend vermaakte ik me in de tussentijd met het lezen in mijn heerlijke Bridgerton boek. Ik kan me dan helemaal in het verhaal inleven, heerlijk. Een mooie uitweg om maar niet teveel naar binnen te keren, iets aan te raken. Voordat we de stilte ingingen besloten we nog even samen te lunchen bij het Anker. Dan waren we immers alweer dichtbij Martine.

ervaringen_stilteweekend_kim2

Aankomst Hollands Welvaren

We werden hartelijk ontvangen zoals altijd. Zodra ik Martine zie, dan voel en ervaar ik al de rust, kalmte en warmte. Martine is enorm enthousiast over de 4 superleuke onderneemsters en vindt het haast jammer dat we niet mogen praten. Maar wij komen daar juist voor. Als drukke onderneemsters even niet hoeven praten, niks moeten.

ervaringen_stilteweekend_kim5

We beginnen met een kopje thee met heerlijke theetjes van Mevrouw Cha. Linda, de theesommelier van Mevrouw Cha, is er dit stilteweekend ook. Ook kregen we een stukje worteltaart, het weekend begint alweer smakelijk. We praten eerst nog wat over onszelf en waarom we hier zijn.

Na een meditatie schrijven we onze intentie op voor dit stilteweekend. Mijn intentie:

Ik gun mezelf een bloeiend weekend. Met innerlijke kracht en wijsheid, rust, inzichten en licht.

Ik probeer niet meer te verklaren waarom dit in mijn opkomt, het is zo.

Daarna mochten we een kaartje trekken. Ik adem in en uit en pak een kaartje: Vandaag wens ik ultieme vrijheid. Ik doe precies waar ik zin in heb.

Mijn drijfveer

Nou en daarom ben ik hier, lekker doen waar ik zelf zin in heb, zonder rekening te hoeven houden met anderen. Mijn drijfveer is dat ik goed voor mezelf wil zorgen, dat ik mezelf dit gun, omdat ik weet als ik goed voor mezelf zorg, dan loopt alles thuis ook op rolletjes. Bovendien gaat het de laatste tijd lekker, ik zit weer in de flow, en ik wil graag dat dat zo blijft.

Het stilteweekend is begonnen

We installeren ons en om 6 uur worden we verwacht voor het heerlijke vegetarische eten dat Martine ons voorschotelt. Dit stilteweekend niet hoeven bedenken wat we eten, er wordt voor me gekookt, ik kan aanschuiven en van tafel weglopen zonder te helpen klaarzetten en opruimen. Ook hoef ik uit beleefdheid niet te wachten tot de anderen klaar zijn. Het is wel grappig hoeveel moeite ik heb altijd met etende mensen om me heen. Dit weekend heb ik me daar niet aan gestoord. Eenmaal thuis…pfff… Hoor ik mezelf alweer: “Niet smakken. Kauw met je mond dicht.” Ik kan er echt niet tegen. Mijn ultieme toetje wordt geserveerd; tiramisu. Ik besluit naar de kapschuur te gaan en op de bank buiten te ploffen met mijn wijnglas met thee en verrukkelijke toetje. Voor de Yoga Nidra besluit ik te douchen en in mijn pyjama doe ik de Yoga sessie mee.

ervaringen_stilteweekend_kim9

Een nieuwe dag, het is zaterdag

Zaterdag gaan we om 7:45 uur buiten een ademoefening doen. Ik was dit niet gewend, weer zo’n overtuiging  Want tijdens het vorige stilteweekend was het gewoon half 9 aanschuiven bij het ontbijt, lekker uitslapen. Maar ik kwam niet in het verweer, ik vind het ook wel weer geinig om eens wat te proberen. We gaan lekker op blote voeten op het gras. Beginnen met de Bhastrika ademhaling en daarna een mini zonnegroet. Wat een heerlijk begin van de dag. Daarna dook ik weer de douche in om vervolgens om half 9 fris en fruitig aan tafel te verschijnen.

Stiltewandeling

Geen stilteweekend zonder stiltewandeling. Dit vind ik nog altijd een ding. Ik ben het hier in het dorp ook zo gewend en ben ook zo opgevoed, als je iemand ziet zeg je gedag. Is denk ik heel dorps en vaak zijn het ook nog bekenden. Andere kant is, in Kolhorn zal ik niet gauw bekenden tegenkomen dus waar maak ik me eigenlijk druk om? Hallo belemmerende overtuigingen. Veilig en toevallig liep ik achter Martine die niet stil was en de mensen gedag zei. Gelukkig was het ook niet al te mooi weer dus het was rustig. Ik genoot intens van die zachte regen op mijn gezicht. Doordat je zo stil bent, staan al je zintuigen helemaal open. Alles komt veel meer bij je binnen. Ik heb de pas er lekker in en kijk lekker in het rond. Zie de blauwe reiger natuurlijk in het land (spirituele betekenis: is langzamer aan doen, te kijken naar wat je wilt en op je intuïtie vertrouwen bij het kiezen van het juiste pad. Leg de focus op wat je echt wilt, kom in je eigen kracht door net zo statig rechtop met je borst vooruit te staan als de reiger). Als ik zo aan het wandelen ben, vraag ik me af waarom ik niet vaker mijn wandelschoenen aantrek. Eenmaal terug op de boerderij krijgen we een voetbadmeditatie.

ervaringen_stilteweekend_kim3

Weerstand

Tijdens dit stilteweekend zijn er ook wel momenten dat ik weerstand voel bij meditaties, of het duurt me te lang of ik weet niet. Niet te dicht bij mezelf willen komen ofzo? Dat nog spannend vinden. Ik voel tranen tijdens de wandeling en de meditatie erna. Huh, ja zomaar uit het niks. Ik laat het zo. Je hoeft niet alles onder de loep te nemen, te verklaren.

Een oude bekende

Die middag kregen we een gastles van een yogadocent. Jolanda uit Tuitjenhorn. Dus ik vroeg vrijdag zo is dat Jolanda Pronk? Ja. Nou dat is toch ook weer bijzonder he. We kennen elkaar al 30 jaar. Toen ik 10 jaar oud was, ging ik met mijn vader mee naar de slagerij van Jolanda haar ouders, de baas van mijn vader. Klusjes achter van dozen vouwen tot paprika en ui voor de shaslicks snijden, de afwas van de bakken van de verwerking. Mooie tijd. Ben zelfs nog een keer als broekie met die grote meiden, mijn collega’s, mee geweest naar de Vijverhut, nou prachtig toch. Ik krijg weer een smile op mijn gezicht. Dus ik zag Jolanda en het is natuurlijk heel gek in stilte gedag zeggen. Waar ik met open armen op haar afgestormd kwam, heette ze me welkom met Namasté. Ja dat kan natuurlijk ook. Toen ik van het toilet kwam, kreeg ik een warme, zachte knuffel. Wat fijn om weer zo met elkaar in verbinding te zijn. En we hebben al even contact gehad via Instagram.

Innerlijk kindsdelen helen

Toen Jolanda wegging moest ik enorm huilen! Door mijn kennis van de afgelopen jaren op persoonlijk, innerlijk gebied, weet ik dat ik niet als volwassen Kim huil omdat Jolanda weggaat. Nee er wordt een Innerlijk Kindsdeel geraakt: verlatingsangst. En toen kwam het besef ah ja Emma is mijn spiegel in mijn leven, die raakt zo snel in paniek dat we weggaan zonder haar of zonder gedag te zeggen. Dus hier mag ik iets mee. Voor het weggaan krijg ik altijd de dikste zoenen, dat ze mijn nek helemaal klemt. Dus ik mijn moeder appen of ik mijn ouders wel eens kwijt ben geraakt, ze wist het niet meer. Ik weet en voel het wel, het zit diep weggestopt. Ik kan me vaag herinneren dat ik inderdaad mijn ouders eens kwijt ben geraakt en ik de hand van een vreemde man pakte, die niet mijn vader bleek. Dit soort ’trauma’s’ uit je jeugd kunnen er nu op volwassen leeftijd voor zorgen, dat je op een bepaalde situatie op een bepaalde (kinderlijke) manier reageert. Ik ben heel lief voor mijn Innerlijk Kind, de kleine Kim, geweest, heb haar angst erkent, omarmt en heb daarmee dat stukje weer geheeld. En op deze plek wat ik al schreef kan ik dat achterlaten en loslaten.

Inwendige mens en intuïtief eten

We eten drie grote maaltijden op een dag, tussendoortjes die wil je niet, want je voelt intuïtief dat je niks nodig hebt.

’s Avonds tijdens de Restorative Yoga zat ik er niet lekker in. Mijn BH, had al een wat soepelere BH aan gedaan, knelde. Ik voelde overdag ook al iets bij mijn middenrif, bij mijn derde chakra. Super mooi om daar naar te kijken. Waar ik mijn telefoon niet gebruikte voor Instagram, Facebook en mail, keek ik wel dit soort dingen even na wat dat dan betekende. Zodat ik er ook op dat moment wellicht weer iets mee kon. Er is zoveel te vinden aan informatie, zo boeiend.

De laatste dag van het stilteweekend alweer

Zondag vroeg stonden Annemieke en ik klaar voor de Bhastrika ademhaling, maar Martine haar wandeling met Linda liep uit. Dus wij kijken elkaar aan, nadat we samen in een flow de loopmeditatie op blote voeten op het gras deden. En we deden het gewoon samen. Zo mooi hoe we samen in die flow konden ZIJN. Precies op een stukje gras waar nog net de zon scheen tussen de bomen, zalig. Kom ik terug van het douchen heeft ze een heerlijk kopje thee meegenomen. Dit soort gebaren daar voel je je dan heel dankbaar voor.

ervaringen_stilteweekend_kim7

Even niet socializen, maar wel…

Wat ik ook mooi vind aan zo’n stilteweekend is dat je naast elkaar kan zitten en niet hoeft te socializen. Hoe lekker is dat? Misschien klinkt je dat vreselijk in de oren, nou ik vond het fantastisch. Hoef ik die informatie ook niet allemaal te verwerken, lekker rustig. In plaats daarvan kon ik gewoon lekker met de ander zijn en luisterde ik naar het geritsel van de bomen, het riet, de wolken, de meerkoeten. Zag de koolmeesjes (een signaal van spirituele groei), de blauwe reiger schetterend over het weiland, de spin die zijn web spon en een vlieg ging opeten. Je voelt de wind, je voelt de interne rust.

Weer voelen

Wat je ook leert tijdens zo’n weekend is weer te voelen. Iets wat volgens mijn Human Design van nature bij mij hoort, wie ik ben. Werd ik zondag wakker om 6 uur, voelde ik aan heel mijn lijf, dat ik niet wilde wandelen om 7:15 uur. Dus dat laat ik lekker aan me voorbij gaan. Op de momenten dat we iets voor onszelf mogen doen, ga ik lekker slapen, zo fijn! Ook kwam zondag de spijkermat tevoorschijn, die ik gretig pakte want ik voelde aan mijn rug dat die dat nodig had. Had eigenlijk de dag ervoor aan Martine (via een briefje) willen vragen of ik hem mocht lenen van haar.

Laatste kaartje (we hebben er nog meer getrokken en meer intenties gezet): Ik deel mijn LICHT met de wereld! En zo is het.

Een cadeau voor mezelf

Dit stilteweekend was weer een fijn cadeautje aan mezelf. Aan het einde kreeg ik nog een mooie edelsteen Labradoriet cadeau. De mandala die we vorige keren met bloemen maakten, maakten we nu met bloemen en edelstenen. We mochten er ook op gaan zitten en kregen van alle andere vrouwen liefde toegezonden, dat was ook weer zo mooi! Tot tranen geroerd omdat je die liefdevolle energie kunt voelen. Ik vind het zo mooi om zulke edelstenen te krijgen, zo waardevol.

De gastvrijheid, kennis, tiptop verzorging door Martine maakt dit alles zo’n groot cadeau. Hoe ze ons zo in de watten legt, het ontbreekt ons werkelijk aan niks. Ik ben zo dankbaar.

ervaringen_stilteweekend_kim13

Afsluiten

Afgelopen week was het enorm omschakelen voor me. Er is heel veel aangeraakt, geheeld, verwerkt in mijn innerlijke proces. Annemieke bracht me ook weer thuis, dus kon ik rustig aan wennen aan de normale wereld, weer praten. Nadat we eerst weer bij het Anker hadden afgesloten, de cirkel is rond.

Weer wennen

Maandag kregen we een gevelreiniger om het huis. Met een aggregaat die de hele tijd stond te brommen, ik moest weg. Ben ook gaan wandelen, want ik werd helemaal gestoord van het geluid. Ben al overgevoelig voor geluid maar nu helemaal. Zocht wat vaker de rust op, in de tuin zitten, staren. Toen ik woensdagavond alleen thuis was met de kinderen, heb ik in alle rust en met aandacht kind voor kind naar bed gebracht. Dit was fijn, dit blijf ik doen. Nu einde werkweek merk ik dat ik misschien toch even teveel heb gedaan, maar ja je kunt nou eenmaal niet heel lang niks blijven doen. Het gewone leven gaat weer verder. Het blijft gewoon balanceren. Daarom ben ik vanmorgen gaan wandelen, zit ik nu deze blog te typen op de bank en ga ik zo Downton Abbey kijken. Om 2 uur en om 4 uur nog een afspraak, tot die tijd lekker doucement.

ervaringen_stilteweekend_kim

Wil jij ook echte stilte ervaren?

Boek dan om te beginnen eens een stiltedag. Bevalt deze dag in stilte met jezelf? Dan kan je ook een stilte retreat of een privé retreat boeken. Een heel weekend ontspannen in onze B&B in landelijke stijl. Boek direct een massage

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.