Dicht bij jezelf en je eigen energie blijven

dicht-bij-jezelf-blijven

Het is momenteel een roerige tijd. Een tijd waarin we van alle kanten meningen en feiten voorgeschoteld krijgen en het soms moeilijk is om te filteren welke ‘feiten’ waarheid zijn en welke alleen als zodanig vertelt worden. Het is dan niet altijd even makkelijk om dicht bij jezelf te blijven. We laten ons vaak leiden door de wereld om ons heen; door de meningen van anderen, de maatschappelijke norm of door persoonlijke onzekerheden die worden getriggerd door een situatie.

Voorkom dat je jezelf verliest

Voor iedereen, in welke situatie dan ook, is het afgelopen jaar een bijzondere periode geweest. We kregen te maken met regels die wij niet gewend zijn. Alledaagse dingen werden opeens ten strengste verboden en ons dagelijkse leven werd verstoord. Elke keer was er hoop dat het na deze regels beter zou worden, dat het leven dan echt weer normaal wordt. Dat het leven terugkomt op de manier waarop jij het graag wilt leven. Alleen het blijft een onzekere tijd waarin we steeds niet weten waar we aan toe zijn en dat kan je uit balans brengen. Ik wil je handvatten geven om meer in balans te blijven en dichterbij je eigen energie te blijven.

Hoe blijf ik bij mijn eigen energie?

Veel van ons hebben hun mobiele telefoon altijd binnen handbereik. Het is dan ook makkelijk tijdverdrijf om te scrollen door social media. Foto’s bekijken op Instagram, statusupdates lezen van Facebookvrienden en misschien wel reacties op jouw posts doornemen. Op dat moment word je onbewust beïnvloed door de dingen waar je achteloos langs scrolt. De beelden en teksten van een ander gaan met jouw gedachten aan de haal. Dit kan gevoelens en emoties oproepen en dat heeft weer invloed op jouw dagelijks handelen. Dat is niet altijd fijn en het kost je energie. Mijn tip is om steeds bewust te blijven van je eigen gedachten, gevoelens en emoties en die los te zien van de gedachten, gevoelens en emoties die de ander heeft. Dit kan je aan het begin erg bewust doen, zeg bijvoorbeeld tegen jezelf ‘Dit is niet mijn mening over de situatie’ en laat de mening dan gaan. Zodra je je hier bewust van bent merk je dat je automatisch al meer bij jezelf blijft en je gemakkelijker kunt focussen op wat jij wilt en hoe jij je wilt voelen.

Bewust zijn van je eigen energie

Door elke dag tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij de gevoelens die je voelt, de emoties die je hebt en welke gedachten je bezighouden maak je jezelf bewuster van je eigen energie. Zie het als een kleine dagelijkse check om te voelen wat er is.
Als je het fijn vindt kun je dit tijdens een meditatie doen; op Spotify kun je de meditatie ‘Voel je gevoel‘ gratis beluisteren. Door elke dag stil te staan bij wat er in jouw hoofd en lichaam speelt merk je ook sneller op als er iets veranderd. Merk je een verandering op? Vraag jezelf dan af of deze emoties of gedachten bij jou horen of dat je ze hebt overgenomen van iemand anders.

Ik heb een emotie of gevoel overgenomen, wat nu?

Voor de één is het makkelijker om een gevoel of emotielos te laten dan voor de ander, daarom zijn er een paar trucs voor die je hierbij kunnen helpen.

 • Schrijf het gevoel op door middel van free-writen. Je schrijft dan precies zoals het in je op komt en denkt niet na over zinsopbouw en spelling. Vervolgens verscheur of verbrand je dit papier.
 • Je kunt de emoties of gevoelens denkbeeldig in de prullenbak stoppen.
 • Je mag de energie van de ander naar het licht sturen.
 • Probeer door bewust adem te halen te gronden en terug te keren naar alles wat van jou is. Adem uit wat niet van jou is.
 • Dans op blote voeten en keer terug naar jouw eigen energie.
 • Spoel alles van de ander weg onder stromend water van bijvoorbeeld de douche, laat alles verdwijnen door het doucheputje.
 • Spreek de affirmatie uit ‘Ik laat alles los wat niet van mij is.’

Dit zijn een paar ideeën, maar doe wat fijn voelt voor jou en doe wat je helpt om het uit je systeem te krijgen.Extra uitdaging:
Wanneer je in contact met een ander bent, observeer dan eens wat je voelt of denkt en kijk of je voor jezelf kunt ervaren bij wie dat hoort.

Zorg goed voor jezelf

Wanneer je moe bent en je niet fit voelt ben je makkelijker vatbaar om emoties en gevoelens van een ander over te nemen. Je laat je misschien sneller overtuigen om een ander standpunt in te nemen als je niet helemaal lekker in je vel zit. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je altijd goed voor jezelf zorgt, dit is in belang van jezelf én de ander.

 • Drink voldoende water
 • Eet goed voedsel
 • Neem op tijd genoeg rust
 • Spoel bewust alles van je af onder de douche
 • Gebruik mijn meditatie “Opkikkertje” op Spotify
 • Slaap voldoende
 • Zoek steun of hulp wanneer je dat nodig hebt
 • Doe regelmatig iets wat je erg leuk vindt, maak jezelf gelukkig

Ben je snel vatbaar voor de energie van een ander?

Probeer dan dagelijks wat vaker te aarden. Je kunt alleen gaan wandelen in de natuur of door met je blote voeten heel mindful op het gras te lopen, een voetbad te nemen met magnesiumzout of door te visualiseren dat je verbonden bent met het middelpunt van de aarde. Of boek een relaxretreat

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.