De positieve effecten van een magnesium behandeling

magnesium behandeling

Dat een massage goed voor je is weten de meeste mensen wel, maar dat je massages ook kunt combineren met andere behandelingen is je misschien minder bekend. Iets wat ik graag combineer is een massage met een magnesium beleving. Die combinatie, dat is pas een beleving! Magnesium heeft een heleboel positieve effecten op je lichaam en op je mentale gezondheid.

Je lichaam heeft magnesium nodig


Ons lichaam heeft magnesium nodig voor veel functies. Onder anderen voor de vorming van botten, het reguleren van de bloeddruk en de groei van spieren, maar het zorgt ook voor de goede werking van je spieren. Een belangrijk mineraal wat ons lichaam gek genoeg niet zelf aanmaakt, voorheen zat dit voldoende in ons voedsel, alleen halen we het tegenwoordig steeds minder uit onze voeding. Een manier om toch voldoende magnesium binnen te krijgen is om magnesiumpillen te nemen. Een andere, betere manier is om de magnesium via de huid tot je te nemen. Dat klinkt spannender dan het is, het zijn namelijk geen injecties of andere enge dingen. Het is juist uitermate relaxed!

Magnesium aanvullen met een behandeling of beleving

Je kunt een voetenbad nemen waaraan je magnesiumkristallen toevoegt of je boekt ‘De Magnesium Beleving’; een fijne massage in combinatie met een magnesiumpakking. De huid neemt magnesium namelijk direct op en brengt het rechtstreeks naar de cellen waar het nodig is. Bij magnesiumpillen moet je lichaam het eerst nog omzetten en daarna wordt er maar een klein deel echt opgenomen door het lichaam. Het mineraal draagt ook bij aan een sterker immuunsysteem, iets wat we zeker de komende wintermaanden in orde willen hebben!

Vooral zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang en sporters kunnen vaak wel extra magnesium gebruiken. Ook mensen die een moeilijke periode in hun leven doormaken of moeite hebben met slapen kunnen baat hebben bij magnesium.

Een behandeling met magnesium bij Hollands Welvaren

De Magnesium Beleving begint met een ontspannend warm voetenbad. Hier worden magnesiumkristallen en etherische oliën naar keuze aan toegevoegd. Onder het genot van een magnesiumsmoothie kun je langzaam aan steeds wat meer tot rust komen. De huid van je voeten is dun en neemt het magnesium nog sneller op.

Ook bespreken we tijdens dit voetenbad dan welke lichaamsdelen extra aandacht nodig hebben, zoals je hoofd, nek, rug of de schouders. Of wil je bijvoorbeeld liever je armen, benen of handen extra aandacht geven? Dat kun je dat aangeven, want het is jouw moment om compleet tot rust te komen en om na afloop weer opgeladen en met een fijn gevoel te vertrekken.

Na het voetbad, kom je in een gemakkelijke houding op mijn verwarmde massagetafel liggen. In de massageruimte heerst een aangename temperatuur, zodat je lichaam warm blijft zonder dat het je veel energie kost. Dan wordt er over je benen en rug magnesium gesprayd. Waarna je wordt toegedekt om het magnesium warm te laten worden, waardoor je huid het magnesium nog beter kan opnemen. Dan word je lichaam gemasseerd met magnesiumolie, waardoor ook de spieren steeds meer kunnen ontspannen.

De massage zal voornamelijk in stilte plaatsvinden, zodat je heerlijk tot rust kunt komen. Er is een ontspannen achtergrondmuziekje aanwezig, maar je kunt altijd aangeven of je dat wel of niet wilt. De behandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen, strijk- en pulsbewegingen. Hierdoor krijg je een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd.

Magnesium behandeling heeft ook mentale effecten


De fysieke voordelen heb ik al eerder genoemd, maar magnesium heeft ook goede effecten op je mentale gesteldheid. Als je een burn-out hebt, symptomen van een depressie of gewoon een moeilijke/sombere periode doormaakt kun je ook veel hebben aan een magnesium behandeling in combinatie met een massage. Het is sowieso goed voor je om tijd voor jezelf te nemen en aandacht aan jezelf te geven. Daar kan een mens al flink van opknappen.

Magnesium zorgt voor ontspanning en sommigen noemen het zelfs het ‘anti-stress mineraal’ of ‘het kalmeringsmiddel van de natuur’, klinkt goed toch?! Het op peil houden van je magnesium is belangrijk om dit soort mentale klachten te voorkomen, als je een te kort aan magnesium hebt, ben je vatbaarder voor sombere gedachten. Ook verbruikt je lichaam in moeilijke, stressvolle periodes meer magnesium, waardoor je dus weer een tekort krijgt als je dat niet al had.

Om jezelf een extra magnesium boost te geven kun je om de paar dagen lekker een voetenbadje maken met magnesiumkristallen, dan neem je meteen een paar minuten de tijd om te ontspannen en de huid van je voeten doet meteen het werk. Je bent in een kwartiertje weer klaar om verder te gaan waar je mee bezig was, maar je zult het verschil vanzelf merken als je magnesiumpeil weer in orde is.

Wat ook een fijne combinatie is voor thuis; een voetenbadje met magnesiumkristallen, een heerlijk gezichtsmasker en ondertussen luister je naar mijn voetbadmeditatie. Doe dit bij voorkeur in de avond als je alle rust hebt en niet gestoord kunt worden, dan kun je daarna heerlijk ontspannen je bed in en door de magnesiumboost en de ontspanning zal je vast heerlijk slapen!

Wendy Weel ging je voor:

Totale ontspanning en een heerlijke belevenis

“Vorige week zaterdag mocht ik mij onderdompelen in de stilte bij Hollands Welvaren. Dit keer had ik gekozen voor de Magnesium Beleving. Nou en wat voor beleving.

Voorafgaand, eerst even acclimatiseren met een lekker kop thee en een fijn voetenbad, met uiteraard magnesium.

Daar mocht ik mij op de massagetafel begeven en kon ik genieten van deze belevenis. Ik wil eigenlijk niet alles vertellen, want het is zo heerlijk om ook wat verrassingen achter de hand te houden. Je wordt echt totaal ontspannen. Alle spieren krijgen aandacht. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijk, biologische duurzame producten.

Je wordt met zoveel liefde en aandacht gemasseerd, het is echt even me-time.

Echt een beleving wat ik je van harte kan aanraden om te ontsnappen uit de hectische tijd. Doen dus!”

Wil jij ook je lichaam een boost geven?

Boek een Magnesium behandeling!
Dit is een fijne massage in combinatie met een magnesiumpakking. Heerlijk voor je lichaam en je geest.

Gun jezelf een moment van rust,

Je bent het waard!

Boek direct een magnesium belevenis

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.