Herfst, de perfecte tijd voor een retreat in nederland

herfstretreat

Steeds meer mensen lijken een retreat wel te kunnen waarderen. De bekendheid van dit soort verblijven neemt toe en daarmee ook de mensen die ervoor kiezen om naar een hippe bestemming als Ibiza vliegen voor een groepsretreat. Het lijkt een soort trend te worden. Mooi om te zien dat steeds meer mensen doorhebben hoe belangrijk het is om naar binnen te keren, al vind ik het wel jammer dat mensen denken dat ze hiervoor weg moeten uit Nederland.

Retreats, juist in de herfst

Retreat betekent letterlijk ‘Naar binnen keren’ en dat is precies wat je doet tijdens een retreat. Je kijkt wat er van binnen aan de hand is en hoe iets voelt voor jou, zonder dat de mening van een ander daar invloed op heeft. Puur jij en jouw gevoelens. Retreats kun je over de hele wereld volgen en natuurlijk ook in Nederland. Ik kan mij wel een reden indenken waarom mensen naar plaatsen zoals Ibiza en Portugal gaan voor een retreat; het is daar zonnig en warmer weer. Maar de herfst in Nederland is juist zo prachtig door alle kleuren die de natuur ons laat zien. De betekenis die je voor jezelf kunt geven aan de bomen die al hun bladeren loslaten; zij dienen hen nu niet meer, dus ze mogen gaan. Bedenk eens dat die bladeren de lasten en gedachten zijn die jij met je meedraagt, maar die je niet dienen. Tijd om ze los te laten, laat ze vallen zoals de oude bladeren van de boom. Laat ze in gedachten meevoeren door de wind, steeds verder weg van jou.

Retreat in Nederland

Om echt helemaal tot jezelf te komen werkt het het beste om weg te gaan uit je eigen omgeving, dan voel je niet de neiging om andere dingen op te pakken. Thuis ga je snel nog een wasje doen, stofzuigen of pak je nog een cadeautje in. Weg van huis is dus een goed idee tijdens een retreat. Het kan jouw voorkeur zijn om een retreat in het buitenland bij te wonen, maar ook dichtbij huis zijn prachtige locaties te vinden. Nederland heeft mooie bosrijke gebieden, maar ook plekken bij het strand of de duinen en vele andere locaties die geschikt zijn om met jezelf in contact te komen en naar binnen te keren. En een voordeel van een retreat in eigen land is dat dat reis ook minder tijdrovend is en minder impact heeft op het milieu, iets waar ik zelf altijd rekening mee hou.

1-op-1 retreat in Nederland

Waar veel retreats in groepsverband zijn, kan ik je zeker aanraden om eens een 1-op-1 retreat te boeken. Hier is de focus volledig op jou en kan je alle aandacht op jezelf houden. Omdat je alleen bent krijg je persoonlijke begeleiding en is er tijd om dieper te gaan tijdens gesprekken, hierdoor krijg je veel sneller inzichten en komt er ruimte voor innerlijke processen. Het gehele retreat is afgestemd op jouw behoefte en zo kun je heel ver komen in je persoonlijke processen. Omdat je niet afgeleid wordt door de dagelijkse gang van zaken hebben je geest en lichaam alle rust om dingen door te voelen. Je kunt je eigen vraagstukken behandelen om zo tot nieuwe inzichten te komen, het komt vaak voor dat je na een retreat opeens weet welk pad je moet bewandelen of welke keuze je moet gaan maken. Je voelt heel helder wat je het liefst wilt.

Voordelen van een retreat

Er zijn veel voordelen van het volgen van een retreat, zowel groepsretreats als 1-op-1. Je haalt er altijd veel positieve dingen uit. Ik zal je een aantal voorbeelden noemen.

 1. Je komt dichterbij je gevoel zonder ruis van buitenaf.
 2. Je kunt jezelf beter leren kennen omdat je tijdens een retreat geen meningen en ideeën opgelegd krijgt van mensen die belangrijk voor je zijn.
 3. Je komt lichamelijk en mentaal volledig tot rust, je hebt geen ‘moeten’ en geen druk van anderen tijdens een retreat.
 4. Je kunt jezelf weer opladen. Doordat je energieker bent en lekkerder in je vel zit heb je ook weer een beter humeur en korter lontje.
 5. Een retreat is het moment om jezelf te ontwikkelen op gebied van zelfkennis of spiritualiteit.
 6. Door naar binnen te keren en je eigen emoties en gedachten toe te laten, te doorvoelen en op basis hiervan besluiten te nemen of antwoorden te krijgen.

Retreat bij Hollands Welvaren, gewoon in Nederland
Een retreat is  het hele jaar door te boeken, zowel doordeweeks als in het weekend. Bij een groepsretreat bieden ze vaak een compleet pakket met optionele activiteiten. Bij een 1-op-1 retreat is het meestal samen te stellen naar eigen wens. Bij mij kun je ook een 3-daags retreat samenstellen naar behoefte, je hebt keuze uit activiteiten zoals yoga nidra, een stiltewandeling, een ontspannend magnesiumvoetenbad, massages, verschillende meditaties en dat allemaal afgewisseld met overheerlijke verantwoorde maaltijden. Ondertussen verblijf je in één van onze natuurhuisjes in een natuurlijke omgeving waar je direct al tot rust komt. Natuurlijk ben je welkom om één of meerdere dagen bij te boeken.

Ik garandeer je: dit wil je jaarlijks voor je innerlijke zelf!

Wil jij ook een retreat ervaren?

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw ideale retreat? Ik denk graag met je mee wat er bij jouw behoefte past. Boek direct jouw privé retreat

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.