Edelstenen en hun werking

edelstenen-en-hun-werking

‘Diamonds are a girl’s best friend.’

In een zinnetje wat je wel eens tegenkomt in een reclame of in een liedje. Een diamant om je vinger is mooi, maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer prachtige edelstenen zijn. Deze stenen doen zeker niet onder voor een diamant qua schoonheid en een pluspuntje; ze zijn een stuk vriendelijker voor je portomonee. Ik deel graag drie edelstenen met je die prachtig staan in je huis of op je altaar, maar ook nog eens een positief effect op je welzijn hebben.

Amethist

Deze paarse steen werkt ontspannend, beschermend en zuiverend. Ook zou de amethist een positieve werking hebben op kneuzingen in je lichaam, werkt de steen tegen hoofdpijn en zouden nachtmerries verleden tijd moeten zijn. Een mooie amethist op je nachtkastje is dus zo gek nog niet!

De amethist maakt deel uit van ‘De Gouden Driehoek’, samen met de rozenkwarts en de bergkristal vormen ze een complete energie.

Rozenkwarts

Een roze steen waar je meteen een gevoel van liefde en rust door krijgt. Of dat nou door de zachte roze kleur komt, of door de krachten van de steen; deze mooie steen mag je gerust in een schaal op tafel leggen. De rozenkwarts is de steen van de liefde, zowel romantische liefde, als zelfliefde en liefde voor de mensen om je heen. Een fijne aanvulling op alles wat je doet voor een fijner leven.

Bergkristal

De bergkristal heeft geen fel kleurtje, maar is wit tot kleurloos. Door de schittering die deze steen heeft vind ik de bergkristal ook prachtige steen. Deze kristal heeft een genezende en reinigende werking en wordt daarom ook veel gebruikt voor energetische therapie en spiritueel werk.
Een andere edelsteen kan weer worden opgeladen door de bergkristal. Als je dus gelooft in de krachten van edelstenen is de bergkristal een echte must-have.

De edelstenen van De Gouden Driehoek vind je samen met labradoriet ook terug in onze B&B verblijven De Kapschuur, Het Melkhuisje en in De Molshoop. Zo kunnen onze gasten van de werking profiteren tijdens hun verblijf.

Edelsteenwater

Je kunt je mooie stenen natuurlijk ergens in de woonkamer leggen of op je nachtkastje, maar je kunt ze ook op andere manieren gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je edelstenen in je waterfles kunt doen om edelsteenwater te maken? Het water wordt dan geladen door de stenen, De Gouden Driehoek die ik hierboven al noemde is hier heel geschikt voor. Het water draagt de energetische energie van de stenen en door dit water te drinken neemt je lichaam die goede energieën ook op.

Edelsteen gebruiken tijdens je gezichtsverzorging

Ook voor je gezichtsverzorging kun je een edelsteen gebruiken. Je hebt stenen die in een vorm gepolijst zijn en gezichtsrollers waarvan het rollende gedeelte een edelsteen is. Door je gezicht te masseren met een edelsteen of gezichtsroller stimuleer je de doorbloeding en kan je huid alle afvalstoffen beter afvoeren. Er zijn ook gebruikers die ervaren dat de fijne lijntjes in de huid hierdoor verminderen en daarnaast is het ook heel ontspannend om je hele gezicht en hals even na te lopen en de aandacht te geven. De gezichtsroller kun je kopen van verschillende soorten, het is leuk om te kijken welke steen jou aantrekt. Als je niet goed weet welke steen jouw aandacht direct trekt kun je kijken naar de werking van de individuele stenen en op basis daarvan de juiste gezichtsroller kiezen.

Masseren met edelstenen

Bij Hollands Welvaren bied ik verschillende massages aan zoals de lomi-lomi massage of de raindrop massage. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten massages dan die er bij mij mogelijk zijn. Eén van die massages is een edelsteenmassage. Dan worden de edelstenen op je huid gebruikt. Ze voelen prettig aan omdat ze de warmte van de huid aannemen. Sommige stenen kunnen van te voren in water opgewarmd worden, of juist gekoeld. Een edelsteen bestaat uit een energetische trilling en tijdens de massage geven de stenen deze trillingen af aan het lichaam waardoor blokkades sneller opgelost kunnen worden en de energie weer goed door jouw lichaam kan gaan stromen. Er zijn ook stenen die je energieveld reinigen.

Edelstenen bij je dragen

Om de helende werking van edelstenen optimaal te ervaren kun je een edelsteen bij je dragen. Dit kan ongezien een kleine trommelsteen in je broekzak zijn, maar omdat de meeste stenen prachtig gekleurd zijn en in mooie vormen gepolijst kunnen worden is een sieraad ook een goed idee. Een ketting met een prachtige rozenkwarts hanger in de vorm van een hartje of een armband van maansteentjes staat ook nog eens hartstikke leuk. Je kunt ook per dag aanvoelen welke steen of welke sieraad je nodig hebt. Mensen geloven dat als je een ketting met een hanger van edelsteen verliest, dat je deze steen dan niet meer nodig hebt of dat de steen zijn werk voor jou heeft gedaan. Een mooi idee, maar zonde om een exemplaar dat je met liefde hebt uitgezocht te verliezen. Controleer daarom voor de zekerheid regelmatig de sluiting en de hanger van je sieraden.

Waar gebruik jij edelstenen voor?

Edelstenen zijn een mooie aanvulling en ook op verschillende manieren te gebruiken. Ik ben benieuwd waar jij een edelsteen voor gebruikt, leuk als je het mij laat weten. Stenen zijn er in zoveel vormen en maten, gepolijst of onbehandeld en ruw dat er vast een steen is die je aantrekt. Neem contact op

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.