Geef een belevenis cadeau met de feestdagen voor een blijvende herinnering

Geef een beveling cadeau met de feestdagen

Bij ons thuis zat het geven van een ervaring of belevenis cadeau er al vroeg in. Mijn moeder gaf me altijd een cadeau voor mijn verjaardag om samen iets te ondernemen. Van klankschaalconcert tot kuuroord. Ik heb daar bijzondere herinneringen aan over gehouden.

Dus toen ik 16 was gaf ik mijn “verkering” ook iets bijzonders cadeau voor zijn verjaardag. Ik had mijn slaapkamer omgetoverd tot restaurant en ik had zelfgemaakte biologische pizza’s gemaakt. Met een romantische muziekje en een glaasje wijn, hadden we een onvergetelijke avond.

Een ervaring is een herinnering voor altijd

Het is maar zo gewoon geworden om van allerlei spullen te kopen en te geven, wat natuurlijk ook heel erg leuk is. Maar spullen gaan op een gegeven moment toch naar zolder of naar de kringloopwinkel. Een belevenis cadeau blijft voor altijd een mooie herinnering. Daar denk je nog heel vaak aan terug, en is dus een cadeau voor het leven.

Het leuke van een belevingscadeau is:

  • de voorpret
  • genieten van nieuwe dingen/ervaringen
  • tijd doorbrengen met jezelf of met elkaar
  • goede herinneringen

Zowel de gever, als de ontvanger profiteren van de bovenstaande vier punten en krijgen er nog een extra geluksgevoel bij. Iemand een mooi cadeau geven, versterkt namelijk de onderlinge band. Het voelt daarom goed om je sociale relaties te bevestigen met een mooi cadeau.

Het geven van cadeaus stimuleert geluksgevoel

Geschenken geven we om onze waardering, dankbaarheid en interesse te tonen. Het blijkt dat mensen die geld aan een ander besteden, gelukkiger zijn dan mensen die het uitgeven aan zichzelf. Het geven van een belevenis cadeau stimuleert het beloningscentrum in de eigen hersenen.

Maar let op: het geven van spullen, verhoogt vooral het dopamineniveau en geeft kortstondig geluk.  Zelfs winnaars van een grote prijs, keren na een aantal maanden weer terug naar hun oude geluksniveau.  Geef je een ervaring of beleving aan iemand cadeau, dan verhoogt dat je endorfine niveau. Het geeft je langdurig(er) geluk en daar word je blij van in je hart. Onderzoek heeft dat uitgewezen.

Het contact met mensen, je laten aanraken, samen lachen of tijd in de natuur doorbrengen, geeft een enorme boost aan endorfine en oxytocine. Deze twee stoffen hebben een positief effect op je geluk en gezondheid.

Daarom vraag ik ook dit jaar om ervaringen, en kan ik het jou ook van harte aanbevelen.

Geef eens een Wellness cadeau om samen de tijd nemen voor ontspanning en rust. Bijvoorbeeld lekker samen genieten van een VIP-arrangement of High Wellness. Daardoor heb je weer even alle aandacht voor jezelf en elkaar.

Wil jij ook een unieke belevenis cadeau doen?

Je laten ontspannen en masseren is elkaar de tijd gunnen dat je even niets hoeft. Massage ondersteunt namelijk de balans tussen lichaam en geest.
En dan nog lekker na genieten met een heerlijke lunch of high tea,
wat wil je nog meer.

Dat is een ervaring, waar je jaren later,
nog steeds met een warm gevoel aan terug denkt.

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Meer info over massages >

Lees ook:

massage in de zomer

Een massage in de zomer? Mij niet gezien!

Een massage bij warm weer in de zomer? Mij niet gezien! Als het warm weer is, vraag je jezelf misschien af of het wel fijn is om dan gemasseerd te worden. Soms hebben we namelijk een zomer met veel tropische temperaturen.  Die warmte kan ons in de nacht nog behoorlijk wakker houden, en regelmatig baden…

Lees verder
wigh wellness voor ondernemers het perfecte teamuitje

High Wellness voor ondernemers; het perfecte teamuitje

Heerlijk ontspannen teamoverleg buiten de deur voor ondernemers Drie ondernemende vrouwen. Teamoverleg buiten de deur. Anders dan anders. Ontspannen en productief. Ondernemen is topsport. Het vergt veel van lichaam en geest. Hierin maakt het niet uit of je zp’er bent of personeel hebt. Elke ondernemer heeft zo nu en dan behoefte aan rust. Veel ondernemers…

Lees verder
rust en stilte zorgen voor minder stress

Rust, even niks doen en stilte is de nieuwe luxe!

Rust, niks doen en stilte is de nieuwe luxe! Rust en stilte is toch alleen maar voor saaie mensen? In de huidige maatschappij lijkt het wel of het normaal is om het heel druk te hebben en dat je er ook nog een druk sociaal leven op na moet houden. De hele dag hebben we…

Lees verder

Anderen bezochten ook:

Een verwen dag voor mezelf:
Dat vroeg ik voor mijn verjaardag.

"Al een tijdje wil ik graag een VIP Wellness dag bij Martine boeken. Het lijkt me echt heerlijk om gewoon een dagdeel niets te hoeven en me helemaal in de watten te laten leggen. Maar om "zomaar" voor mezelf zoiets te boeken vind ik een ding.

 

In november was ik jarig en dus bedacht ik; als ik nu gewoon iedereen die me vraagt wat ik graag wil hebben naar Martine stuur voor een kadobon... Dan geeft iedereen die om me geeft mij collectief deze dag kado. 🙂

 

Want dat is natuurlijk nóg leuker! Dan wordt de dag extra speciaal omdat ik hem heb gekregen van mijn familie en vrienden. 😀

 

In januari heb ik de dag geboekt. Ik heb er nú al zin in! "

MEDITATIE PODCAST

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.