De kracht van intenties zetten in je dagelijks leven

januari---intenties-zetten

Hoe vaak overkomt het je dat je aan het eind van een dag of een week denkt; waar is de tijd gebleven? Vaak worden we meegesleept door de stroom van taken, verplichtingen en onverwachte wendingen. Het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in de chaos van alledag en je af te vragen waar je tijd is gebleven. Wat als ik je vertel dat er een eenvoudige, maar krachtige manier is om de regie over je dag terug te nemen? Het geheim ligt in het bewust zetten van intenties. Deze kleine, maar doelgerichte beslissingen kunnen een enorme impact hebben op de manier waarop je je dag ervaart en hoe je je tijd indeelt. In deze blog ga ik dieper in op de voordelen van het zetten van intenties.

Verschil tussen intenties en affirmaties

Je ziet wel eens dat mensen een post-it hebben opgehangen op de badkamerspiegel. Iets wat ze zichzelf elke ochtend zeggen. Dit zijn geen intenties, maar affirmaties. Intenties richten zich op de richting van je acties en energie, terwijl affirmaties gericht zijn op het bevestigen van positieve overtuigingen over jezelf. Terwijl intenties de toon zetten voor je gedrag en keuzes, zijn affirmaties eerder uitspraken die je herhaalt om een positieve mindset te bevorderen. Door de juiste intentie te kiezen en daardoor de juiste energie in elke handeling, gedachte en ontmoeting te steken, heb je een directe invloed op wat je in ruil ontvangt. Alles is energie en welke energie je geeft, krijg je terug.Een voorbeeld:
Je gaat iemand ontmoeten die je niet zo goed kent, maar je denkt van te voren al dat deze persoon vast raar tegen je gaat doet. Hierdoor heb je(onbewust) al een bepaalde houding tegenover deze persoon, en zo komen de dingen die deze persoon doet al snel bevestigend over. Je gedachten zoeken dingen die jouw verwachting bevestigen. ‘Zie je wel, ze doet raar tegen mij.’ Als jij open bent, ervanuit gaat dat het een fijne ontmoeting zal zijn is jouw hele houding en energie anders. En daarop reageert de energie van de ander dan ook direct!

Intenties en trillingen

Het idee is dat alles in het universum bestaat uit energie en trillingen en dat soortgelijke energieën elkaar aantrekken. Door een positieve intentie uit te zenden, zend je als het ware een specifieke trilling uit die resoneert met positieve energieën. Deze positieve trillingen kunnen vervolgens gelijksoortige energieën aantrekken, waardoor een positieve ervaring eerder ontstaat.

Het is vergelijkbaar als toen je vroeger naar een specifieke zender op de radio wilde luisteren -nu doen we dat voornamelijk online – maar wanneer je de radio op de  juiste frequentie zette als waarop de zender zijn muziek uitzond, begon de radio te spelen. Op dezelfde manier werkt het zetten van intenties om een positieve invloed uit te oefenen op momenten in ons leven.

januari---intenties-zetten-2

Zet een intentie en geloof dat het kan

Intenties zetten klinkt heel gemakkelijk. Je zegt in de ochtend iets tegen jezelf en zo gaat het gebeuren. Maar nee, zo makkelijk is het niet. Een intentie moet je met zorg uitkiezen en je moet hem echt voelen. Je moet in je lichaam voelen dat het zo kan zijn. Je moet je eigen intentie geloven, dat is de kern van de kracht.

Stel je voor dat je vanmorgen met een chagrijnig gevoel bent opgestaan en je oorspronkelijke intentie was om de hele dag liefdevol te handelen. In zo’n situatie kan het slim zijn om je intentie aan te passen aan je huidige staat van zijn. Als je chagrijnig bent is het een flinke uitdaging om de hele dag liefdevol te handelen. Je kunt bijvoorbeeld je focus verschuiven naar een meer haalbare intentie, zoals het voelen van mildheid en compassie voor je chagrijnige bui. Ook dat mag er zijn. Op die manier maak je de intentie dichterbij en haalbaarder, waardoor je nog steeds een positieve verschuiving kunt creëren in je energie en houding. Probeer elke keer een balans te vinden tussen je ambitie en haalbaarheid.

Nieuw jaar, nieuw thema

Het nieuwe jaar is weer aangebroken, een onbeschreven hoofdstuk in het boek van jouw leven. Ben je iemand die aan goede voornemens doet? Misschien is het mooi om dit jaar aan de slag te gaan met intenties. Gebruik het begin van een nieuw jaar als startsein om intenties te zetten voor elke dag en elk moment. Stuur jouw energie de goede kant op. Kun je wel wat hulp gebruiken? Ik heb een fijne tool: de intentie carddeck. Trek iedere dag op gevoel een kaartje uit de stapel intentie kaarten, de kaart die je trekt toont je een intentie die je die dag kunt toepassen.

Beginnen met intenties

Je kunt direct elke ochtend beginnen om een intentie te zetten. Om je een beetje te helpen geef ik je een aantal voorbeelden die bij je kunnen passen.

 • Ik geef mezelf de tijd om tot rust te komen en te genieten van de kleine dingen in het leven.
 • Ik blijf gemotiveerd en gedisciplineerd om mijn doelen te bereiken.
 • Mijn benen zijn gezond, mijn benen zijn krachtig, mijn benen brengen mij heen waar ik wil.
 • Ik blijf leren en mezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.
 • Ik maak keuzes zodat mijn lichaam gezond en sterk kan blijven, ik zorg goed voor mezelf.
 • Elke dag brengt mij vreugdevolle momenten.
 • Ik kies steeds meer voor mezelf, de relatie met mijzelf is mooi.

Je kunt elke ochtend dus zelf voelen wat past bij jouw humeur en dag, maar je kunt ook tijdens het wandelen mijn wandelmeditatie ‘Wandelen met intenties’ luisteren. Hierin help ik je om mooie intenties te zetten. Door eigen intenties te zetten ben je jezelf meer bewust van wat je echt wilt en waar je behoefte aan hebt. Dit proces vergroot je bewustzijn en schept helderheid en focus in zowel je gedachten als je handelingen. Hierdoor zul je merken dat je leven op positieve manier veranderd!

Ga jij de uitdaging aan?

Ik daag je uit om voor jezelf te beginnen met mooie intenties te zetten, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom bij mij. Tijdens een yoga nidra werken we namelijk ook met intenties, misschien is het fijn om samen te beginnen en het dan zelf voort te zetten. Ik help je graag. Boek direct yoga nidra

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.