De regie over je eigen leven in een hectische wereld

regie-over-je-eigen-leven-in-een-hectische-wereld

We bevinden ons in een bijzondere tijd, een tijd met crisis, onzekerheid en chaos. Steeds meer mensen doorzien de wereld om hen heen en ontwaken uit een wereld vol leugens. Steeds meer mensen stellen vragen bij wat hen verteld wordt en bij wat ze in de media zien. Dit ontwakingsproces is diepgaand en kan pijnlijk zijn.

Ontwaken brengt verschillende emoties met zich mee, zoals angst, woede, verdriet en onmacht. Het kan soms voelen alsof je niet aankunt wat er allemaal echt in de wereld aan de hand is. Toch kan het ook vreugde, liefde en licht oproepen. Het is een intens proces van grote persoonlijke ontwikkeling. Om de spanning uit je lichaam los te laten kun je een ademsessie doen.

Ga naar een plek waar je je fijn voelt en maak het jezelf comfortabel. Adem rustig in door je neus en voel hoe je longen zich vullen met lucht en hoe je buik omhoog komt. Adem vervolgens langzaam uit door je mond. Herhaal dit enkele keren. Experimenteer met verschillende ritmes om te zien wat voor jou het meest ontspannend is. Denk aan de adem kort vasthouden of in- en uitademen in 4 tellen.

Mijn ervaring met ontwaken

In mijn twintiger jaren ben ik door een diep dal gegaan, worstelend met het leven op aarde. Ik vond het lastig te begrijpen waarom anderen de problemen in de wereld niet zagen. Gelukkig kon ik hierover praten met mijn moeder en bezochten we regelmatig workshops en lezingen over zelfontwikkeling. Sinds mijn vijftiende verdiep ik me in boeken over zelfontwikkeling, alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit.

Werken aan mezelf geeft mij een positief gevoel. Je leert bijvoorbeeld anders over het leven te denken of op een positieve manier naar jezelf te kijken waardoor je beter in je vel komt te zitten en je je gelukkiger voelt. Iedereen wil de kwaliteit van zijn of haar leven verbeteren, alleen is niet iedereen hier heel bewust mee bezig. Soms heb je een seintje nodig van het universum dat je niet op de goede weg zit.

Keuzes maken voor jezelf

In het leven sta je keer op keer voor keuzes. Die kunnen zowel groot als klein zijn. Kies je in de ochtend voor een grote bak koffie en vlieg je gehaast de deur uit? Of maak je de keuze om rustig een kommetje fruit met yoghurt te ontbijten? Dit klinkt als een kleine keuze, maar hoe jij je dag begint maakt het verschil voor de hele dag. Haast is een vorm van stress in je lichaam. Moet je nagaan hoe het voor jouw lichaam en geest is als je grotere keuzes durft te maken in jouw voordeel.

Nog een voorbeeld, dit keer van een grote keuze. Het kan zijn dat je niet op je plek zit bij het bedrijf waar je werkt. En er is al een paar keer een mogelijkheid geweest om iets anders te doen maar je durft de stap niet te zetten. Je blijft vastzitten in je huidige functie waar je niet gelukkig mee bent. Het werk dat je veel van jouw kostbare uren in de week doet kost je alleen maar energie, het trekt je letterlijk leeg. En als jij geen goede keuze voor jezelf maakt, doet iets anders dat wel. Je lichaam zegt STOP. Een depressie of misschien zelfs een burn-out is een duidelijk teken dat je de verkeerde weg bewandeld in je leven. En dan kan je niet anders dan voor jezelf kiezen. Maar veel fijner zal het zijn als je voor die tijd de kracht hebt om voor jezelf te kiezen.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Luister dan gratis mijn podcastaflevering ‘Voel je gevoel‘.

De eerste stap is bewustwording

Het ontdekken van wat je echt wilt in het leven kan een diepgaand proces zijn. Hoe weet je nu wat je wilt? En hoe weet je dat je de dingen nu niet alleen doet uit gewoonte of ‘omdat het zo hoort’? Probeer eens voor jezelf op een aantal dingen op een rijtje te zetten:

 1. Wat vind je belangrijk in het leven?
 2. Welke ervaringen wil je graag hebben?
 3. Waar krijg je energie van?
 4. Wat zou je nog willen leren?
 5. Wat zijn je sterke punten?
 6. Als geld geen rol speelde, wat zou je doen met je leven?
 7. Wat zijn je principes en waarden?
 8. Wat zou je doen als je niet bang bent om te falen?

Als je merkt dat je moeilijk antwoorden kunt vinden kan het fijn zijn om van te voren je hoofd leeg te maken met een meditatie. Na de meditatie is de rust in je hoofd terug en kun je open de vragen in gaan. Als je dit allemaal voor jezelf hebt beantwoord ben je al een stuk bewuster bezig met wie jij bent in de kern. Je kunt ook kiezen voor yoga nidra in plaats van een meditatie, hiermee kun je vanuit ontspanning werken met positieve intenties.

Yoga Nidra

Als je weet wie jij bent

En als je weet wie je bent, waar jouw doelen en dromen liggen, kun je ze een stuk makkelijker najagen. Elke keuze die je vanaf nu moet maken leg je naast je antwoorden, passen ze bij waar je heen wilt in het leven? Dan is het een JA!

Aan het begin zal het lastig zijn om keuzes niet meer uit gewoonte te maken. Of omdat het nou eenmaal zo hoort. Maar hoe vaker je keuzes maakt die goed voelen voor jou, hoe meer energie je ervan gaat krijgen. Extra motivatie: door keuzes te maken die bij jouw droomleven passen zul je ook mensen ontmoeten die daarbij passen. En langzaamaan geef jij je leven een vorm waar jij gelukkig van wordt, waarbij je bruist van de levensenergie ondanks de donkere dingen die er in de wereld gebeuren.

Natuurlijk kan het gebeuren dat je terugvalt in oude patronen. Misschien zeg je ergens ja op terwijl je een nee voelde omdat je altijd een pleaser bent geweest. Geeft niks, je bent je nu bewust van deze oude patronen en door bewust te zijn kun je het in de toekomst voorkomen.

Wil je graag een vliegende start?

Dan is een retreat weekend wellicht iets voor jou, twee dagen volledig om op jezelf te focussen en vragen voor jezelf te beantwoorden. Doe je een retreat bij Hollands Welvaren? Dan heb je ook de mogelijkheid om een massage bij te boeken, dit helpt je om even uit je hoofd te komen en meer terug in je lichaam.

Dit is jouw leven, pak de regie. Boek direct jouw verblijf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.