Een massage helpt bij een burn-out

massage-helpt-tegen-burn-out

Tegenwoordig vragen vrouwen erg veel van zichzelf. Ze zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s en alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust, weinig momenten voor jezelf. Door het drukke leven verlies je jezelf al snel uit het oog. Je wordt sneller moe en uiteindelijk raak je uitgeput, waardoor het langzaamaan steeds wat minder met je gaat. Een burn-out ligt op de loer.

 

 

Doordat het steeds wat minder met je gaat, ga je steeds vaker stress ervaren. Je herkent jezelf niet meer. Als je iemand met verregaande spanning en stress vraagt om zichzelf te beschrijven dan vertellen ze zich vaak: “Ik werkte hard en was altijd heel actief. Ik gaf absoluut niet op zodra het even moeilijk werd.” Ze zien zichzelf dan als een stabiel persoon qua persoonlijkheid.

Steeds vaker ervaren mensen veel stress doordat er een hoge werkdruk is, meer prestatiedruk heerst en er steeds vaker conflicten ontstaan wat weer emotionele gevolgen heeft. Deze factoren kunnen een aanleiding zijn tot lichamelijke en geestelijke klachten.

Wie heeft de grootste kans op een burn-out?

Mensen ervaren deze factoren als normaal “zo is de maatschappij van nu” en zien daardoor een burn-out vaak niet aankomen of willen hem niet zien aankomen. Tot ze op een gegeven moment er echt niet meer omheen kunnen. De mensen die vaak een burn-out krijgen zijn de hardwerkende mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.  Jaren hebben ze met volle overgaven gewerkt en alles gegeven wat ze konden geven en dat allemaal vanuit hun verantwoordelijkheidsgevoel ondanks alle signalen die het lichaam gaf waaruit te leiden was dat het niet goed ging.

Bij mensen met een burn-out kan het “knopje” ineens omslaan. Het lichaam wil niet meer en dat kan zich uiten in concentratieproblemen, in vergeetachtigheid (black-out), in intense moeheid of juist het gevoel geven dat je wordt opgejaagd en niet kan of mag stoppen. Door deze symptomen ervaren mensen met een burn-out het gevoel dat ze zichzelf niet meer kunnen vertrouwen. Hun zelfvertrouwen krimpt en het gevoel van falen stijgt.

Hoe lang duurt een burn-out?

Als iemand noodgedwongen ziek thuis komt te zitten is dat niet te meten met een vaste tijd tot dat die persoon weer beter is. Een burn-out kan enkele maanden duren, maar ook enkele jaren. Dit hangt compleet af van de spanningsboog die is opgebouwd vóór de burn-out. Een persoon met een burn-out heeft namelijk jarenlang onder hoge druk gefunctioneerd en hierdoor is het lichaam en de geest helemaal uit balans geraakt.

Wat kunnen massages doen bij een burn-out?

Met massages kan je ervoor zorgen dat lichaam en geest weer één worden. Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Hierbij kunnen ook emoties loskomen. Deze emoties hebben het lichaam jarenlang opgeslagen. Een goede massage zorgt er daarnaast ook voor dat je beter kan slapen en je lekkerder in je vel gaat zitten. Het lichaam heeft tenslotte een zelf herstellend vermogen wat door een massage geprikkeld wordt. Op die manier voel je je na een massage als herboren. Dit komt omdat het lichaam tijdens de massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Natuurlijk is met één massage niet een burn-out opgelost, maar een ontspanningsmassage kan je wel weer even het gevoel geven hoe het aanvoelde om ontspannen te zijn, waardoor de balans tussen lichaam en geest weer verbeterd wordt en je daardoor meer energie krijgt.

Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een massage op regelmatige basis heel goed bij helpen. Het kan het herstel echt bevorderen/ versnellen, maar de massage geeft ook meer rust en ruimte in je hoofd. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam.

 

 

Wacht niet langer en reserveeer vandaag nog  jouw herstelmassage!

 

Ontspanningsmassage:

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat deze massage ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Meer info over massages >

Lees ook:

massage in de zomer

Een massage in de zomer? Mij niet gezien!

Een massage bij warm weer in de zomer? Mij niet gezien! Als het warm weer is, vraag je jezelf misschien af of het wel fijn is om dan gemasseerd te worden. Soms hebben we namelijk een zomer met veel tropische temperaturen.  Die warmte kan ons in de nacht nog behoorlijk wakker houden, en regelmatig baden…

Lees verder
wigh wellness voor ondernemers het perfecte teamuitje

High Wellness voor ondernemers; het perfecte teamuitje

Heerlijk ontspannen teamoverleg buiten de deur voor ondernemers Drie ondernemende vrouwen. Teamoverleg buiten de deur. Anders dan anders. Ontspannen en productief. Ondernemen is topsport. Het vergt veel van lichaam en geest. Hierin maakt het niet uit of je zp’er bent of personeel hebt. Elke ondernemer heeft zo nu en dan behoefte aan rust. Veel ondernemers…

Lees verder
rust en stilte zorgen voor minder stress

Rust, even niks doen en stilte is de nieuwe luxe!

Rust, niks doen en stilte is de nieuwe luxe! Rust en stilte is toch alleen maar voor saaie mensen? In de huidige maatschappij lijkt het wel of het normaal is om het heel druk te hebben en dat je er ook nog een druk sociaal leven op na moet houden. De hele dag hebben we…

Lees verder

Anderen bezochten ook:

MEDITATIE PODCAST

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!