Tips om optimaal te kunnen genieten van een massage

home-header

Als je jezelf laat masseren is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Niet alleen voorafgaand aan de massage, maar ook zeker nog enkele uren erna. Profiteer daar dus van en haal er alles uit wat mogelijk is! Onderstaande tips helpen je om zoveel mogelijk van een massage te genieten:

 • Neem een douche
  Met een schoon lijf op de massagetafel gaan liggen, is in verband met de hygiëne wel fijn. Daarnaast komt het ook je ontspanning ten goede. Gebruik na het douchen liever geen bodylotions of iets dergelijks, omdat je gemasseerd gaat worden met massageolie. Trek makkelijke kleding aan die niet gevoelig is voor olievlekken, bijvoorbeeld van katoen. Laat sieraden eventueel thuis of doe ze voorafgaand aan de massage af.
 • Wees matig met eten voorafgaand aan de massage en drink extra water
  Met een volle buik op de massagetafel liggen is echt niet prettig. Het beïnvloedt ook de werking van de massage, omdat je lijf bezig is met de spijsvertering. Eet een lichte maaltijd met wat koolhydraten voor de suikerspiegel. Drink extra kruidenthee of water enkele uren voordat je gemasseerd wordt. Deze 2 tips zijn vooral belangrijk voor mensen die snel hoofdpijn krijgen na bezoek aan massage of sauna.
 • Vertrek op tijd van huis zodat je al rustig aankomt. Het is jammer als je het begin van de massage nodig hebt om bij te komen van de reis. Ook na de massage meteen door moeten naar een volgende afspraak geeft spanning en het doel is juist de ontspanning! Veel beter is het om een rustige dag met veel ruimte en tijd voor jezelf te hebben. Zodoende kun je nog lang nagenieten van de massage.
 • Geef aan wat jij wilt
  Vooraf kun je aangeven wat je graag wilt (en wat je niet wilt) en kun je vragen stellen. Geef het aan als er klachten en/of aandachtsgebieden zijn. Als je medische bijzonderheden hebt, deel dat dan altijd en denk hierbij ook aan allergieën. Ik ben geen medicus of fysiotherapeut, dus als je twijfelt of massage nu goed voor je is, overleg dan met je behandeld arts of huisarts. Je gevoelens mag je ook delen, vooral als je het nog een beetje spannend vindt. Ik doe al het mogelijke om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Maar dat gaat nog beter als jij tijdig aangeeft wat je wel en niet prettig vindt.
 • Welke kleding
  Let er op dat je ondergoed aantrekt waar eventueel wat olie op mag komen. Je wordt afgedekt met handdoeken,  maar het zou zonde zijn voor je nieuwe setje als dat vies wordt. En ik let er toch niet op hoe je outfit eruit ziet. Je kunt zelf bepalen of je je bh aanhoudt of afdoet. Het werkt voor mij wat prettiger zonder bandjes, maar als je je er niet fijn bij voelt, vooral aanhouden. Ik dek je snel en zorgvuldig toe met een warme handdoeken, zodra je op de massagetafel ligt. Je hoeft je dus niet druk te maken om je lijf. Ik ben niet bezig met je huidtype, lichaamsbeharing, cellulitis of buikje. Het gaat om jouw welzijn en ontspanning! Zie mijn blog: massageschaamte.
 • Ontspan je lijf en adem…
  Verder mag je zoveel mogelijk ontspannen liggen. Je hoeft dus niet te gaan helpen als ik bijvoorbeeld een arm of een been optil. Je mag echt helemaal ontspannen en loslaten. Als je merkt dat je om wat voor reden dan ook gespannen bent, spreek dat dan uit. Samen kun je dan kijken wat hiervoor kan helpen. Uiteraard kun je wel bewegen als je niet helemaal lekker ligt. Het helpt ook om op je ademhaling te letten. Als je diep en rustig inademt en je voorstelt dat je op je uitademing loslaat, zal je steeds makkelijker ontspannen.
 • Richt je op de massage, de handen ipv op je gedachtenstroom
  Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, want het hoofd is nou eenmaal heel erg goed in nadenken. Toch zijn de meeste dingen tijdens de massage echt niet zo belangrijk. Merk je dat de gedachtestroom maar door en door gaat, richt dan je aandacht steeds opnieuw op mijn handen. Dat maakt het makkelijker om met je aandacht bij je lijf te zijn en minder in je hoofd. Wat hierbij ook goed kan helpen is op je ademhaling te letten.
 • Masseren gebeurt in stilte
  Tijdens de massage praten we niet over van alles en nog, maar is het heerlijk stil om zo nog meer te kunnen ontspannen. Feedback geven aan de masseur kan de massage alleen maar prettiger maken, maar je kunt dit ook bewaren voor na de massage. Als iets niet fijn is, geef dat dan direct aan. Want als stilte jou onrustig maakt, dan doen we het op jouw manier. Het is jou tijd en jouw massage.
 • Kom rustig bij
  Na de massage van de tafel afspringen en snel overgaan tot de orde van de dag, is geen goed idee. Kom met je lijf weer langzaam in beweging en ga daarna eerst even op de rand van de massagetafel zitten. Als je voelt dat je niet duizelig bent, wat wel eens gebeurt na een massage, stap je pas van de tafel. Je kunt je daarna rustig aankleden, nog even zitten onder het genot van biologische kruidenthee, gefilterd water en wat (gedroogd) fruit.
 • Maak een nieuwe afspraak
  Grote kans dat je na de massage denkt: “Dit moet ik vaker doen!” Neem dat idee ter harte en maak meteen een nieuwe afspraak. Als je uitstelt gaan er snel weken overheen en last minute een afspraak maken kan vaak niet op het moment waarop jij kunt. Weet ook dat de effecten van een massage cumulatief zijn, ofwel: hoe vaker een massage, hoe beter jij je zult voelen en hoe sneller je lichaam zal reageren.

Ná de massage is het van belang om ook thuis nog extra water of kruidenthee te drinken.

Enkele opmerkingen:

Is je lichaam niet in een goede conditie omdat je koorts, griep of een ernstige verkoudheid heeft, dan kun je beter niet gemasseerd worden. Dit in verband met de beïnvloeding van uw stofwisseling en de doorbloeding van uw lichaam.

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.