Blijf in je kracht staan

sta-in-je-eigen-kracht

‘In je kracht staan’, het is een uitspraak die je tegenwoordig vaker hoort. Misschien klinkt het wat vaag, wat is in je kracht staan? Waar sta je dan? Welke kracht is mijn kracht?

In je kracht staan is eigenlijk niets meer dan dat jij stevig op je eigen benen staat, dat je bent wie je bent en dat niemand jouw spreekwoordelijk onderuit kan halen. Je weet wat jij wil, voelt je vrij, je weet wat jouw mening ergens over is en vertrouwd compleet op je eigen gevoel, de energie stroomt; je staat in je kracht. Het voelt goed.

Het geeft je een krachtig gevoel dat het leven lekker gaat, maar ook dat iemand anders weinig invloed op jouw humeur en leven kan hebben. Dat klinkt fijn toch? Sta jij al in je kracht, of kun je wel wat hulp gebruiken?

Sta je niet meer in je kracht?

Je voelt je niet fijn om iets wat er gebeurd is, iets wat je hebt gezien of gelezen, of omdat iemand iets tegen je heeft gezegd waar je moeite mee hebt. Je merkt dat het lekkere gevoel dat je had verdwenen is. Je twijfels spelen op, je voelt je down of bent in de war. Op dat moment sta je niet meer in je kracht. Ben je je eigen ik even een beetje kwijt. Ik help je graag met handvatten om die kracht weer terug te krijgen en het fijne gevoel dat daarbij komt.

Ademen om in je kracht te komen.

Wanneer je niet meer in je kracht staat voel je je niet op je best. Er zit stress in je lichaam en bij stress veranderen er dingen ín jou. Als je deze dingen onder controle kunt krijgen, verminder je de stress en pak je de regie terug. Je pakt jouw kracht terug. Om te beginnen; je ademhaling. Als je in een stressvolle situatie terecht komt is je ademhaling één van de eerste dingen die veranderd. Je gaat oppervlakkiger en sneller ademen. Je ademt niet meer diep in je buik, maar hoog in je borst.
Als je merkt dat je ademhaling tijdens een vervelend gesprek niet meer lang en diep is, ga je hier bewust mee aan de slag. Stuur je adem via je neus door je lichaam naar een punt onder je navel, zie voor je hoe de adem door je lichaam stroomt en neem de tijd voor je ademhaling. Laat de lucht weer los door je mond. Zodra je dit een paar keer hebt gedaan, voel je meteen de spanning uit je lijf afnemen. Dan kun je weer krachtig het gesprek voorzetten, je bent weer terug bij jezelf. Vraag een gratis ademmeditatie aan

De vurige pranayama, een ademtechniek

Een andere ademtechniek die ik gebruik heet de vurige pranayama, ook wel bekend als vuurademhaling. Het is een oefening waarbij je een teug adem langzaam inademt en vervolgens korte, vurige krachtige uitademingen via je neus doet. Je probeert ongeveer 11 tot 25 keer uit te ademen, tot je adem op is. Dan adem je weer diep en langzaam in en herhaalt dit 3x. Je zult merken dat er meteen meer energie door je lichaam stroomt. Dit is een fijne manier om je dag krachtig te beginnen. Er wordt gezegd dat de deze ademtechniek al het bloed in je lichaam reinigt binnen drie minuten, daarnaast verhoogd het je concentratievermogen, versterkt het je zwakke zenuwen, vergroot het je uithoudingsvermogen en zorgt het voor een grotere longcapaciteit. Mooie bijwerkingen! Ik voel mij altijd heel krachtig na het doen van deze oefening, dus probeer het zeker eens om te voelen wat deze ademtechniek voor jou doet.

Aarden om in je kracht te komen

Naast een bewuste ademhaling is het ook effectief om te aarden. Des te beter jij kunt aarden, des te beter ben je in staat om dicht bij jezelf te blijven. Wees je bewust van het contact van jouw lichaam met de grond. Heb je hier moeite mee? Bedenk dan dat je net zoals een grote boom wortels hebt die tot diep in de aarde reiken, die jou vastzetten zodat niemand je omver kan duwen. Voor deze oefening hoef je niet te staan; als je zittend een vervelend gesprek heb kun je dit ook toepassen. Recht je rug, zet je voeten stevig naast elkaar op de grond en voel het contact tussen jouw voeten en de ondergrond, voel dat je stevig zit en haal je kracht weer terug. Dit kun je combineren met een bewuste ademhaling.

Naderhand terug in je kracht komen

Heb je je laten meeslepen in een negatief gesprek of door iets op tv en merk je dat het teveel invloed op je heeft gehad? Je kunt dan elk moment pakken om terug te komen in je kracht. Hieronder een aantal voorbeelden, doe wat voor jou goed voelt. – Ga wandelen door de natuur, de natuur heelt je en brengt je terug bij jezelf.
– Ga mediteren, kom terug bij wie jij bent en jouw eigen mening.
– Zet intenties tijdens een Yoga Nidra sessie
– Neem voeding tot je die voor meer kracht staan, denk aan een groene smoothie, noten en eiwitten.

Lieve jij, pak je kracht en sta er

Laat je nooit omver duwen door anderen.
Wees wie je bent, want jij mag er zijn helemaal als jezelf. Boek een stiltedag helemaal voor jezelf

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten-3
bb-boerenverblijf-kapschuur-landelijk-overnachten
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.