Aandacht voor jezelf en jouw gevoel

aandacht-voor-jezelf

Richt de aandacht, die je voor alles om je heen hebt, eens op jezelf. Niet op je telefoon, niet op de televisie, niet op de dingen om je heen, maar puur op jezelf. Op deze manier kun je veel beter voelen wat je zelf denkt, wilt en voelt en dat is erg belangrijk. Zeker in tijden zoals die waar wij ons nu in bevinden. Het is een tijd waarin mensen allemaal een mening en oordeel hebben en je graag met hun gelijk overtuigen. Soms word je daarin meegezogen, maar zodra je dan een moment van rust hebt, voel je opeens dat dat helemaal niet jouw mening is! En hopelijk kom je daar dan op tijd achter en niet achteraf…

Je eigen gevoel volgen

Het is iets wat we makkelijk adviseren als iemand een keuze moet maken ‘Gewoon je eigen gevoel volgen!’, maar wat is je eigen gevoel als je aan alle kanten bestookt wordt met het gevoel wat anderen over de situatie hebben? Er zijn altijd mensen die zo ontzettend overtuigend hun argumenten kunnen uitleggen dat je bijna denkt dat dit ook jouw gevoel of mening is. Maar tijdens die speech komen er alleen argumenten aan te pas die passend zijn bij de mening van de ander,  er is dus geen ruimte om andere meningen te ‘voelen’.  Als er een situatie is waarin je echt je eigen gevoel wilt volgen moet je jouw gevoel de tijd geven om te spreken. En dat kan alleen in momenten dat je de aandacht naar binnen richt en alle ruis van buiten afsluit. Dan voel je van binnen wat je gevoel jou te zeggen heeft.

Wat kan mijn gevoel mij vertellen als ik aandacht voor mezelf heb?

Eigenlijk alles! Vanuit de basis moeten we veel op gevoel doen, alleen door de ontwikkelingen in de wereld waarin wij leven zit er enorm veel ruis tussen jou en jouw gevoel. In plaats van intuïtief een keuze maken, gaan we rationeel nadenken, voors en tegens tegen elkaar afwegen en laten we ons (onbewust) beïnvloeden door vrienden, familie en de media. Probeer eens minder gebruik te maken van de input die je van anderen krijgt als je weer een keuze moet maken, of ergens een oprechte mening over wilt vormen. Ga eens echt op zoek naar de antwoorden die bij jou binnen te vinden zijn.

Hoe kan ik aandacht geven aan wat ik van binnen voel?

Het allerbelangrijkste is dat je de tijd geeft aan jezelf om rust te nemen en te ontspannen. Het is het slimst als je alles wat in connectie met de buitenwereld staat even uit zet. Denk aan de radio, je mobiel en de tv. Voel wat jij op dat moment nodig hebt. Je kunt een momentje rustig zitten op bed met een warme kop thee, maar je kunt ook behoefte hebben om door de natuur te wandelen. En terwijl je dat doet, bedenk je wat jij voelt bij de antwoorden die er zijn in jouw situatie of vraagstuk. Bedenk per ‘antwoord’ wat dit met jou doet, hoe voel je je erbij? Voel je weerstand of juist opluchting? Voel je wantrouwen of juist liefde? Door goed naar binnen te keren kun je voelen wat jij oprecht zou willen in deze situatie. En hoe fijn is het, dat als jij zelf een mening hebt kunnen vormen, dat je dan ook een keuze kunt maken waar jij echt achter staat. Zonder twijfel.

Hoe omgaan met ongewenste gedachten tijdens de stilte?

Wat ik je wil meegeven is dat je alle gedachten en gevoelens mag accepteren, ze mogen er zijn. Wees lief voor jezelf als je iets voelt wat je liever niet wilt voelen, ga niet met de stem in je hoofd tegen jezelf mopperen of snauwen. Accepteer het ‘ongewenste’ gevoel en laat het los, probeer weer terug te komen bij de rust en in de stilte. Hoe vaker je in rust en stilte met jezelf bent, hoe minder je last zult hebben van de ongewenste gedachten en gevoelens. Je leert je hoofd om lief voor jezelf te zijn en de rust en stilte te omarmen. Neem afstand van de mensen en gebeurtenissen om je heen en keer naar binnen, alleen zo kun je jezelf steeds beter leren kennen en jezelf voorzien in de behoeftes die jij vanuit je hart hebt.

Mediteren en mindfulness

Ben jij iemand die liever thuis in alle rust naar binnen keert in plaats van tijdens een wandeling door de natuur? Je kunt dan gemakkelijk gebruik maken van mijn meditatie podcast om helemaal in een staat van ontspanning te komen. Doordat ik jou begeleiding geef tijdens de meditatie hoef jij zelf niet meer na te denken en af te dwalen. Hierdoor kom jij zowel fysiek als mentaal in een heerlijk fijne ontspanning terecht!

Dit kun je thuis doen, maar je kunt ook een andere fijne locatie bezoeken waar jij jezelf kunt zijn.

Mocht je het toch lastig vinden en dwalen je gedachten steeds af? Dan nodig ik je uit om de training ‘Rust & Ruimte voor jezelf‘ bij mij te volgen. Ik geef je in deze training handvatten  en tips vanuit mijn eigen ervaring, kennis en opleiding die ervoor zorgen dat er weer meer rust en ruimte is voor jou in je leven. Het programma bestaat uit meerdere modules met verschillende yoga oefeningen, ademtechnieken, audio fragmenten en video’s met meditaties en praktische tips. Ontzettend fijn om jezelf aan te leren dat er tijd voor jou mag zijn en hoe je die neemt.

Meer momenten van rust en ontspanning

Ik zie het als mijn missie om jou te begeleiden naar meer momenten van rust en ontspanning. Zeker in de tijd waarin we nu leven en we soms moeilijk aan dit soort momenten toekomen is het nog belangrijker geworden om je eigen gevoel te mogen laten spreken. En daar dan ook naar te durven luisteren, want soms is jouw gevoel niet hetzelfde als die van de grootste groep mensen, maar dat geeft niet. Blijf bij jezelf en heb jezelf lief, dan zul je niet snel spijt krijgen van keuzes die je hebt gemaakt waar je niet achter stond.

Wil jij ook echte stilte ervaren?

Boek dan om te beginnen eens een stiltedag. Bevalt deze dag in stilte met jezelf? Dan kan je ook een stilte retreat of een privé retreat boeken. Een heel weekend ontspannen in onze B&B in landelijke stijl.

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

  • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
  • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
  • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
  • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
  • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.