Aandacht bij jezelf houden

aandacht bij jezelf houden

In het leven gebeuren er altijd dingen om je heen die invloed op je hebben. Het ene meer dan het ander. Ook per persoon is het verschillend hoeveel invloed een gebeurtenis of situatie op je heeft. Onze levens zijn allemaal verschillend en we denken en voelen verschillend. Wees vrij in wie je bent en laat je gevoelens er zijn, druk ze niet weg.

Invloed van buitenaf op jezelf

Er zijn wel gebeurtenissen die op veel van ons invloed hebben. Dit kan het plezier in je  leven beïnvloeden en kan ervoor zorgen dat je je letterlijk niet goed voelt omdat dingen constant in je hoofd blijven malen. Met al die onrust en afleidingen om ons heen is het belangrijk om regelmatig bij jezelf te voelen hoe het gaat, even inchecken bij je lichaam en mind en alles voelen. Ik doe dit dagelijks en merk daarom snel wanneer er iets vastloopt in mijn lichaam of gedachten.

Bij jezelf inchecken

Bedenk welke situatie er momenteel speelt die iets met je doet. Neem de tijd om rustig te zitten of liggen en zo te voelen wat het met je doet en waar je dat voelt in je lichaam. Laat het gevoel dat je krijgt je niet van de wijs brengen, laat je aandacht niet verslappen door dingen die je afleiden. Wees in het nu en laat gevoelens als angst, onzekerheid en boosheid maar toe. Alle gevoelens mogen er zijn. Gebruik je adem om wat er in jou leeft volledig toe te laten, er door heen te ademen en vanuit daar ook weer los te laten. Je lichaam weet zelf wat er losgelaten mag worden en in welk tempo. Laat je begeleiden door je onbewuste ik.

Verbonden adem

Er zijn verschillende ademhalingstechnieken die je in het dagelijks leven kunt toepassen. In deze blog wil ik de verbonden adem aan jullie introduceren omdat ik denk dat die heel waardevol kan zijn. Een verbonden ademhaling is een ademhaling waarbij de in- en uitademing met elkaar verboden zijn. Je voedt je lichaam optimaal met zuurstof en opent gesloten ademhalingsgebieden omdat je de pauzes tussen je in- en uitademing bewust weg laat. Een inademing gaat dus direct over in een uitademing en die gaat meteen weer over tot een inademing. Je ademt zelf gecontroleerd lucht in en het loslaten van deze adem gaat als vanzelf. Op deze manier komt de zuurstof overal in je hele lichaam terecht. Deze manier van ademhaling verhoogt je energieniveau en zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft.

Effecten van bewust ademen

Een verbonden ademhaling is maar één van de meerdere ademhalingstechnieken die je kunt toepassen. Ademen is eigenlijk een wondermiddel dat wij altijd bij ons hebben en ook altijd kunnen inzetten. Ik deel graag een aantal voordelen van bewust ademen met je;

 • Je komt terug in het hier en nu
 • Spanning en stress vloeien weg
 • Meer contact met je lichaam
 • Meer contact met je gevoel
 • Verbetering van je doorbloeding
 • Optimale opname van zuurstof
 • Organen worden gemasseerd door het bewegen van je middenrif, wat hun werking doet verbeteren
 • Het geeft je letterlijk en figuurlijk meer lucht
 • Ademen stimuleert verschillende vernieuwingsprocessen in ons lichaam

Bewust ademen heeft nog veel meer voordelen dan de voorbeelden die ik hierboven noem. Zo hebben deze voordelen weer doorwerkende effecten. Een voorbeeld hiervan; als je minder spanning en stress ervaart heb je meer rust, als je rust ervaart kun je makkelijker een beslissing nemen en hak je sneller knopen door. Op die manier ben je minder tijd en energie kwijt aan een beslissing, dat werkt weer door op je algehele gesteldheid. Heel fijn!

Gratis ademsessie bij Hollands Welvaren

Misschien voelt het aan het begin wat onwennig om op een andere manier te gaan ademen. Zoals je nu ademt, adem je waarschijnlijk al jaren. Onbewust heb je je eigen ademhaling veranderd en niet altijd ten goede. Misschien stop je af en toe even met ademen, misschien heb je een pauze tussen het in- en uitademen of adem je oppervlakkig en kort.

Het kan dan moeilijk zijn om jezelf een andere manier van ademen eigen te maken. Ik help je hier graag mee. Je kunt nu een gratis een ademmeditatie aanvragen, die krijg je dan in je email en kun je thuis op je gemak beluisteren. Ik begeleid je dan tijdens deze ademmeditatie.

Zelf de kracht van verbonden adem ervaren?

In de maanden maart en april kan je ter introductie, helemaal gratis, een 1 op 1 ademsessie van een uur boeken. De sessie vindt plaats in onze prachtige kapschuur zodat jij optimaal kunt focussen op je ademhaling, zonder afleidingen.

stiltedag

Boek een gratis ademsessie

Nu het zonnetje weer steeds vaker te zien is, de bloemen en planten weer gaan bloeien is het extra fijn om ergens een plekje in de natuur op te zoeken waar je met de zon op je gezicht bewuster kunt gaan ademen. Geen afleiding. Dat mag in je eigen tuin zijn, maar misschien heb je ook een mooie plek ergens in een bos waar je dit fijn op een kleedje kunt doen. De natuur geeft ons ook al rust, gewoon door er te zijn. In de natuur hoor je geen auto’s voorbij razen, bellen er geen deurverkopers bij je aan en hoor je niet de muziek van de buren. Het enige wat er voorbij komt zijn zwemmende eenden en alles wat je hoort zijn de vogels en de bladeren van de bomen.

Wil jij ook echte stilte ervaren?

Woon je zelf midden in de stad en voelt het voor jou niet prettig om dit in het stadspark te doen? Dan hebben wij ook een prachtige B&B in de natuur, waar je de rust kunt ervaren en eventueel een persoonlijke ademsessie met mij te doen. Je bent welkom. Bekijk onze huisjes

Inspiratie voor meer rust & stilte:
je leest er alles over in ons eigen magazine!

cover_magazine_hollands-welvaren

Bed & Breakfast nabij Kolhorn

Heerlijk genieten van de rust en de ruimte van onze landelijke Bed & Breakfast accommodatie

Onze Bed & Breakfast is:

 • jezelf een moment gunnen dat je even een paar dagen niets hoeft
 • genieten van de landelijke omgeving en de natuur
 • om de stilte en rust in jezelf te ervaren
 • extra ontspanning door middel van een massage, meditatie of stiltedag
 • alle zorgzame aandacht voor jou

Sfeerimpressie Molshoop B&B

Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn
Molshoop - Bed & Breakfast - Kolhorn

Sfeerimpressie Melkhuisje B&B

Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
Melkhuisje - Bed & Breakfast - Kolhorn
bed-en-breakfast-melkhuisje-kolhorn

Sfeerimpressie Kapschuur B&B

bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn
bed and breakfast kolhorn

Meditatie Podcast

Via Spotify kun je verschillende podcasts luisteren die jou zullen helpen met mediteren. Tijdens de podcasts neem ik je mee op meditatiereis. Ik hoop dat het je rust en ontspanning brengt. Veel plezier met luisteren, ik wens je een fijne en ontspannen dag toe!

Een wellnessbon is een origineel cadeau voor iedere gelegenheid

wellness cadeautips voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een leuk, ontspannend, persoonlijk en origineel cadeau?

Verras iemand eens op een andere manier!

Je kiest een cadeaubon met een beleving, zoals een massage of een retreat, of bepaald bedrag naar keuze. De bon wordt in stijl ingepakt.