Restorative Yoga

Restorative Yoga is de Yoga van de zachtheid. Je laten onderteunen door de kussens

Restorative Yoga in combinatie met Mindfulness is een unieke combinatie

 

 

Restorative Yoga is...

  • jezelf een moment gunnen dat je even niets hoeft
  • alle aandacht hebben voor je ervaring in dit moment
  • aandacht voor je adem
  • zachtheid toelaten in de houdingen
  • jezelf volledig laten ondersteunen door de kussens

 

Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan, biedt Restorative Yoga je de mogelijkheid te vertragen. Jezelf zorgzame aandacht te geven als onderdeel van jouw Selfcare.

 

FotovanDana-LR-0062
FotovanDana-LR-0064

De Restorative Yoga

Bij Restorative (herstellende) Yoga wordt er gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens, bolsters en dekens, zodat je een comfortabele houding aan kunt nemen. Je rust soms wel 10 à 15 minuten in een houding zodat je werkelijk tot rust kunt komen. Om op deze manier steeds meer het lichaam te laten ontspannen.

Restorative Yoga is een yogavorm zonder inspanning. Het zijn voornamelijk liggende en zittende houdingen. De kussens ondersteunen je in de houding, zodat je steeds meer kunt ‘loslaten’. De hele les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf. Restorative Yoga werkt positief op stress gerelateerde klachten, doordat het ’t parasympatische zenuwstelsel activeert.

 

Mindfulness

Naast fysieke voordelen brengt Restorative Yoga in samenwerking met de Mindfulness een bewustwordingsproces op gang. Dit bevordert zelfkennis en stimuleert geduld, mildheid en compassie naar jezelf toe. Mindfulness is met aandacht de dingen doen/ervaren. Met Mindfulness richt je je aandacht op het heden. Je laat de gedachten van "morgen" en "straks" zo veel mogelijk varen.

 

 

Wanneer het lichaam zich werkelijk ontspant, zal ook de geest zich steeds gemakkelijker ontspannen. Dat betekent dat Restorative Yoga ook uitstekend kan ondersteunen bij een moeilijke tijd of burn-out.

Een kaartje en een kop thee

Na afloop van de les kun je nog even heerlijk bij komen onder het genot van een biologische kruidenthee of een glas gefilterd water, wat je lichaam helpt te zuiveren.

 

In de sfeervolle verbouwde kapschuur achter ons woonhuis, is de ruimte helemaal ingericht op rust, ontspanning en persoonlijke aandacht.

Wanneer gaat de 7-delige serie Restorative Yoga van start?

Donderdag

van 19.00-20.30

Najaar 2021

investering voor 7 lessen: 125 euro

 

MEDITATIES